Merhaba Arkadaşlar,
Dün Antalya tatilimizden geldik arabamızla. toplanda gidiş geliş 1660 km yol yaptım. ortalama 110 - 130 km hız arasında seyir ettim. Aracım 15krş yaktı ilk gidişte inanamadım gelirken yine hesapladım aynı çıktı. Araba yuklu olduğundan kullanımı gayet zevkliydi, rampada çekişi ve virazlarada yola tutunması sınıfındaki araçlara nazaran mükemmeldi. Rahat bir yolculuk yaptım.
Güzergah olarak Anadolu otoyolundan , Pamukova yoluna girdim - Bilecik-Afyon-Kütahya-Isparta-Antalya tercih ettim. Yollar çok güzel maşallah Isparta yoluna kadar 2-3 şeritli bölünmüş yolda gittim.
Fakat hem gelişte hem de gidişte dikkatli olmasam bir kaç kamyoncunun gazabına uğruyordum.
Arabanın eksileri,
4000 devirde içeri çok fazla ses alıyor.
Lastik sesi arabanın içine kadar giriyor.
Klimasızlık mahvetti.
LPG ile 140km yi geçemedim. (aslında fazlası gereksiz.)
Artıları,
Yol tutuşu çok iyi,
Yokuşlarda bayılmıyor,
Yakıtı çok az,
Virajlara güvenle girebiliyorsunuz,
Koltuklar bence son model araçların çoğundan daha konforlu (eşim ve çocuklar da öyle diyor)
Arcın bagajı ve iç hacmi çok yeterli.
Önerilerim,
Yolculuk öncesinde en az 4 saat uyumalısınız.
Her 200 km de bir mola vermelisiniz.
Özellikler kamyon ve otobüs sollarken mutlaka sellektor ve klakson ile öndekini uyarmalısınız.
Şehir içi bölgelerden geçerken çok dikkatli olmalısınız. Önünüze ters yönden gelen bir traktor çıkabilir.
En sağ şetiler genellikle ağır araçlar kullandığı için yol bozuk oluyor varsa orta yoksa sağ seritten yol alın.
Çok fazla atırmamalı ve çok fazla sigara içmemelisiniz.
Her molada arabanın kaputu açıp gözle kontrol etmeli suyuna yağlarına bakmalısınız.
Mutlaka Güneş gözlüğü alın.
*En önemlisi eğer klimanız yoksa mutlaka yolculuğu sabah saat 09:00 saatlerinde tamamlayacak şekilde yola çıkın.