İstanbul - Antalya Uzun Yol İçin Öneriler

Öncelikle hayırlı yolculuklar kardeşim. Aracının sağa çekmesini mutlaka yaptır yola çıkmadan. Zaten yağına ve suyuna baktırmışsın ki bunlar en doğru olanlar. Beşikler ve salıncaklardan korkma R9 larda kolay kolay problem çıkarmaz. 6 sene boyunca Fairway'le uzun yollara çıktım çocuklarımla, hemde ne yüklerle. Şu an bayrama 15 gün olduğu için yollarda sıkışıklık yaşamazsın ama yinede temkinli olmanda fayda var. Şehirler arası her yerde gaz istasyonu var tedirgin olmana gerek yok. Çokta fazla benzine yüklenme sadece çalıştırırken benzinle çalıştırman motor için yeterli olacaktır. Şehirler arası yakıtının daha da düşeceğine inanıyorum. Allah yolunu açık etsin çoluk çocuğunla sağa salim git ve gel inşallah.

Aracım İstanbul trafiğinde LPG de şehir içi 0,25 krş yakmaktadır. Sehir dışı kaç krş yakacağını da merak ediyorum doğrusu gideceğim yol tam tamına 780 km.

Gecen cumartesi istanbuldan antalya sideye geldim. Kutahya afyon isparta burdur uzerinden geldim. Yollarda sorun yok. Sakin sakin 90-100km hizla 9 saatte geldim. Yarin ayni yoldan geri donecegim

Öncelikle hayırlı yolculuklar
Aracım İstanbul trafiğinde LPG de şehir içi 0,25 krş yakmaktadır. Sehir dışı kaç krş yakacağını da merak ediyorum doğrusu gideceğim yol tam tamına 780 km.
80-90 la gidersen 20krş 'un altına düşer herhalde:eyv 2000- 2500devirlere filan denk geliyor galiba.
100den sonra yakıt artmaya başlıyor şanzumandan dolayı
Benzin olayını da fazla takmayın, yarım depo (bence o bile fazla ama) yedek olsun gazda basın gidin :)

Yanlış yazmışım. Giderken burdur üzerinden gittim ve yol iyiydi. Dönüşte ısparta üzerinden geldim. Isparta civarında yol çalışması var. Çok uzun sürmese de tavsiye etmem bu yolu

Evet Burdur yolunu tercih edeceğim kesinleşti. Bugün yedek lastiği ve diğer lastikleri kontrol ettirdim iyiki baktırmışım sağ ön tekere vida batmış omu yaptırdım, usta ön ve arka tekerlerin yerini değiştirdi nedenini sormadım. Şimdi sıra geldi MP3 hazırlamaya :) Çocukların sevdiği şarkılardan seçmeye başlayacağım.

Nedeni aracın hafif sağa çektiğini söylediğim için değiştirmiş ve biraz farketti sağa eskisi bigi çekmiyor.

Merhaba Arkadaşlar,

Dün Antalya tatilimizden geldik arabamızla. toplanda gidiş geliş 1660 km yol yaptım. ortalama 110 - 130 km hız arasında seyir ettim. Aracım 15krş yaktı ilk gidişte inanamadım gelirken yine hesapladım aynı çıktı. Araba yuklu olduğundan kullanımı gayet zevkliydi, rampada çekişi ve virazlarada yola tutunması sınıfındaki araçlara nazaran mükemmeldi. Rahat bir yolculuk yaptım.

Güzergah olarak Anadolu otoyolundan , Pamukova yoluna girdim - Bilecik-Afyon-Kütahya-Isparta-Antalya tercih ettim. Yollar çok güzel maşallah Isparta yoluna kadar 2-3 şeritli bölünmüş yolda gittim.

Fakat hem gelişte hem de gidişte dikkatli olmasam bir kaç kamyoncunun gazabına uğruyordum.

Arabanın eksileri,

4000 devirde içeri çok fazla ses alıyor.
Lastik sesi arabanın içine kadar giriyor.
Klimasızlık mahvetti.
LPG ile 140km yi geçemedim. (aslında fazlası gereksiz.)

Artıları,

Yol tutuşu çok iyi,
Yokuşlarda bayılmıyor,
Yakıtı çok az,
Virajlara güvenle girebiliyorsunuz,
Koltuklar bence son model araçların çoğundan daha konforlu (eşim ve çocuklar da öyle diyor)
Arcın bagajı ve iç hacmi çok yeterli.

Önerilerim,

Yolculuk öncesinde en az 4 saat uyumalısınız.
Her 200 km de bir mola vermelisiniz.
Özellikler kamyon ve otobüs sollarken mutlaka sellektor ve klakson ile öndekini uyarmalısınız.
Şehir içi bölgelerden geçerken çok dikkatli olmalısınız. Önünüze ters yönden gelen bir traktor çıkabilir.
En sağ şetiler genellikle ağır araçlar kullandığı için yol bozuk oluyor varsa orta yoksa sağ seritten yol alın.
Çok fazla atırmamalı ve çok fazla sigara içmemelisiniz.
Her molada arabanın kaputu açıp gözle kontrol etmeli suyuna yağlarına bakmalısınız.
Mutlaka Güneş gözlüğü alın.
*En önemlisi eğer klimanız yoksa mutlaka yolculuğu sabah saat 09:00 saatlerinde tamamlayacak şekilde yola çıkın.

Keyifli bir yolculuk+tatil olmuşa benzer uzun yıllar unutulmayacak gibi :eyv

Geri