İstanbul - Antalya Uzun Yol İçin Öneriler

sawashlong

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar,

10 Temmuz'da İstanbuldan Antalyaya hem tatil hemde ailemi ziyarete gideceğim 2 çocuğum eşim ve ben. Aracım 1.4 RNA 99 Model LPG li. Yola çıkmadan arabanın eski model olması nedeniyle içimde hafifte olsa bir tedirginlik var. Çocuklarım için 2 tane oto koltuğu var onu kullanacağım ve benim için çok değerli olduklarında 80-90 km hızla gideceğim. Sizlere bir kaç sorum olacak öneri ve tavsiyeleriniz bekliyorum.

-Güzergah olarak hangi yolu seçmeliyim
-LPG tankım 40 litre, 0,22 krş yakıyor, yolda istasyon bulmakta sıkıntı çekermiyim?
-Aracım Hafif sağa çekiyor, sorun olur mu?
-Sağ aks körüğüm yırtık sorun çıkarır mı?
-Yola çımadan nelere bakmalıyım?
-Trafik dumu ne olur bayram öncesi tahminleriniz neler?

Kontrol ettirdiğim ve yapılan bakımları,

-Balatalar değişti
-Motor yağı değişti
-Motor suyu , hidrolikler tamamlandı
-Akü yenilendi

Kazasız belasız günler dilerim.

güle güle git bende senin gibi tedirginim ilk defa çıkacağım bayramda yola 600x2 km gideceğim ve 10 gün orda kullanacağım balataları bende yenilesem mi acaba frene yarım basınca ötme oluyor ama ötmesi normal dediler yeni de taksan öter dedi tutarsa sorun yok dediler bakalım hayırlı yolculuklar

Frene basınca tutuyorsa sorun yok demektir. Otmesi normal ama bi baktir eskidiyse değiştir.

Merhaba Arkadaşlar,

10 Temmuz'da İstanbuldan Antalyaya hem tatil hemde ailemi ziyarete gideceğim 2 çocuğum eşim ve ben. Aracım 1.4 RNA 99 Model LPG li. Yola çıkmadan arabanın eski model olması nedeniyle içimde hafifte olsa bir tedirginlik var. Çocuklarım için 2 tane oto koltuğu var onu kullanacağım ve benim için çok değerli olduklarında 80-90 km hızla gideceğim. Sizlere bir kaç sorum olacak öneri ve tavsiyeleriniz bekliyorum.

-Güzergah olarak hangi yolu seçmeliyim
-LPG tankım 40 litre, 0,22 krş yakıyor, yolda istasyon bulmakta sıkıntı çekermiyim?
-Aracım Hafif sağa çekiyor, sorun olur mu?
-Sağ aks körüğüm yırtık sorun çıkarır mı?
-Yola çımadan nelere bakmalıyım?
-Trafik dumu ne olur bayram öncesi tahminleriniz neler?

Kontrol ettirdiğim ve yapılan bakımları,

-Balatalar değişti
-Motor yağı değişti
-Motor suyu , hidrolikler tamamlandı
-Akü yenilendi

Kazasız belasız günler dilerim.

Yakıt konusunda sorun yaşamazsınız 20 tl lik benzin alın. Aks körüğünüzü acil değiştirtin yoksa en yakın zamanda komple aks almak zorunda kalırsınız. Aks yüzünden yolda kalırsanız malum bayramda kimsecikler çalışmıyor... ( Rezillik paçadan akar ) Bir rot ayarı yapan yere giderseniz sağa çekme sorununuzda düzelir.

Yakıt konusunda sorun yaşamazsınız 20 tl lik benzin alın. Aks körüğünüzü acil değiştirtin yoksa en yakın zamanda komple aks almak zorunda kalırsınız. Aks yüzünden yolda kalırsanız malum bayramda kimsecikler çalışmıyor... ( Rezillik paçadan akar ) Bir rot ayarı yapan yere giderseniz sağa çekme sorununuzda düzelir.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Motorun sağlığı açısından 100 tl lik benzin alıp yarısını yolda harcamayı düşünoyorum.
Rot balanscıya gidicem fakat salıncaklarda yada direksiyon kutusunda sorun çıkarsa benim bütçeyi zorlar :(

İstanbul, Kocaeli, Bileçik, Kütahya, Burdur, Antalya

İstanbul Kocaeli, Eskişehir, Isparta, Antalya

iki tane yol alternatifin var.. Hayırlı yolculuklar dilerim.

İstanbul, Kocaeli, Bileçik, Kütahya, Burdur, Antalya

İstanbul Kocaeli, Eskişehir, Isparta, Antalya

iki tane yol alternatifin var.. Hayırlı yolculuklar dilerim.

Isparta yolu zamanında kötüydü ve hala kötü olduğunu duydum sanırım Burdur tarafından devam ederim. Teşekkürler bilgi için.

Şimdiden hayırlı yolculuklar olsun inşallah. Ben de yol konusunda bazı bilgiler vereyim.
İstanbul-Antalya yolu zaten standart, tabelaları takip edeceksiniz. Kütahya-Afyon-Burdur üstü gidiyorsunuz.

Bayram 17 sinde başlıyor o nedenle siz giderken çok trafik olmaz diye düşünüyorum. Ama yine de garanti olsun diyorsanız ve gece tecrübeniz varsa gece gidin derim.
Yollar genelde iyi en son geçen sene gitmiştim. Duble denilen yollar yapıldı/yapılıyordu.

Yol çalışmalarına aman dikkat. Özellikle mıcıra çok dikkat! Güneyde sık karşılaşılır. Ola ki aniden mıcırlı yola girdiniz kesinlikle sert fren veya sert direksiyon manevrası yapmayın. Yoksa mazallah buz üstünde gibi kayar araba. Gazdan ayağınızı çekin ve araba motor freniyle yavaşlasın. Çok gerekliyse hafifçe olmak kaydıyla fren kullanabilirsiniz. Direksiyona manevra gerekiyorsa çok yumuşak manevra yaptırın. Mümkünse sabit düz tutun. Önden gidene de sakın yaklaşmayın far, cam, kaporta gider mazallah. Karşıdan gelen görürseniz de mümkün olduğunca yavaşlayıp sağa yanaşın. Aynı risk var. Hatta karşıdan gelen o düşüncesiz hızlıysa sağa yanaşıp durun geçip gitmesini bekleyin.

Yanlış anlaşılmasın, tecrübenizi bilmediğim için uyarmak istedim. Az canlar yakmadı bu mıcır denen şey. En azından tecrübesiz arkadaşlara bir uyarı olsun bunlar. Tekrar iyi yolculuklar.

Şimdiden hayırlı yolculuklar olsun inşallah. Ben de yol konusunda bazı bilgiler vereyim.
İstanbul-Antalya yolu zaten standart, tabelaları takip edeceksiniz. Kütahya-Afyon-Burdur üstü gidiyorsunuz.

Bayram 17 sinde başlıyor o nedenle siz giderken çok trafik olmaz diye düşünüyorum. Ama yine de garanti olsun diyorsanız ve gece tecrübeniz varsa gece gidin derim.
Yollar genelde iyi en son geçen sene gitmiştim. Duble denilen yollar yapıldı/yapılıyordu.

Yol çalışmalarına aman dikkat. Özellikle mıcıra çok dikkat! Güneyde sık karşılaşılır. Ola ki aniden mıcırlı yola girdiniz kesinlikle sert fren veya sert direksiyon manevrası yapmayın. Yoksa mazallah buz üstünde gibi kayar araba. Gazdan ayağınızı çekin ve araba motor freniyle yavaşlasın. Çok gerekliyse hafifçe olmak kaydıyla fren kullanabilirsiniz. Direksiyona manevra gerekiyorsa çok yumuşak manevra yaptırın. Mümkünse sabit düz tutun. Önden gidene de sakın yaklaşmayın far, cam, kaporta gider mazallah. Karşıdan gelen görürseniz de mümkün olduğunca yavaşlayıp sağa yanaşın. Aynı risk var. Hatta karşıdan gelen o düşüncesiz hızlıysa sağa yanaşıp durun geçip gitmesini bekleyin.

Yanlış anlaşılmasın, tecrübenizi bilmediğim için uyarmak istedim. Az canlar yakmadı bu mıcır denen şey. En azından tecrübesiz arkadaşlara bir uyarı olsun bunlar. Tekrar iyi yolculuklar.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Uzun yol tecrübem var ama herkesin ayrı bir tecrübesi ve söyleyecek şeyi olduğunu düşüyorum. Mıcır olayı en lüx aracı bile dinlemez dikkatli ve temkinli olmak her zaman işe yarar. Zamanında karayollarının çalışma tabelasını hatalı koyması sebebiyle bir kaza yapmıştım ve bende hiç kusur yoktu karayolları maddi açıdan zararımı karşıladı fakat can asla bir bedelle ödenmez. O günden beridir her zaman temkinliyimdir. Uzun yola tatil amaçlı gidiyorum geze geze keyfini çıkara çıkara yavaş yavaş gideceğim inşallah molalar dahil 11-12 saate varacağımı düşünüyorum.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Uzun yol tecrübem var ama herkesin ayrı bir tecrübesi ve söyleyecek şeyi olduğunu düşüyorum. Mıcır olayı en lüx aracı bile dinlemez dikkatli ve temkinli olmak her zaman işe yarar. Zamanında karayollarının çalışma tabelasını hatalı koyması sebebiyle bir kaza yapmıştım ve bende hiç kusur yoktu karayolları maddi açıdan zararımı karşıladı fakat can asla bir bedelle ödenmez. O günden beridir her zaman temkinliyimdir. Uzun yola tatil amaçlı gidiyorum geze geze keyfini çıkara çıkara yavaş yavaş gideceğim inşallah molalar dahil 11-12 saate varacağımı düşünüyorum.

Aynen öyle, isterse 4x4 olsun altımızdaki affetmiyor. Ben tabelasızına bile girdim. Hele bir seferinde adamlar tabela bile koymamıştı. Hoş koysalar da minnacık bir tabela ve burnunun dibine koyuyorlar çoğu zaman! Onu gördüğünde zaten mıcıra girmek üzeresin yavaşlamaya bile zaman olmuyor bazen. Neyse ki yavaştım ucuz atlattım.

En güzeli, zaten sürat yapınca hem yorulursunuz, hem gereksiz fazladan yakıt harcarsınız hem de farkedeceği belki 1 saat. Geze geze gitmek en güzeli, sonuçta tatil bu. Kısmetse bizim de niyetimiz var o tarafa kardeşimin yanına Eylül başı gibi. Tekrar iyi yolculuklar dilerim.

Geri