Iç aydinlatma sorunu megan 4

Selam arkadaşlar scenic 2011 model aracımin in lambalarini değiştirirken şase yaptım şu an on ve arka iç lamba yanmıyor sigorta semasında iç lambalarin konumu yazmıyor çözebilen yada aynı sorunu yaşayan varmi
aynı sorunu yaşıyorum siz çözebildiniz mi?

Sorunu cozebilen varmi paylaşabilirmisiniz scil lütfen

Merhaba.İç aydınlatmanında olduğu sigorta paneli surücü tarafı sol diz tarafında kapak arkasında.
Merhaba konu sahibi ile aynı sorun bendede var bugün elim çarptı kısa devre yaptırdım şu an tavan aydınlatma çalışmıyor. Direksiyon altındaki sigorta kutusunu açtım İç aydınlatma sigortası kapaktaki şemada görünmüyor. Ayrıca tek tek bakıldı sigortalar sağlam sorun nedendir acaba ?

Sorunu çözebilen var mıdır?

Sorunu çözebilen var mıd

IMG_2535.webpMerhaba size yanıt olarak yazayım ihtiyacı olanlar faydalanır umarım.

Sadece kapağı açarak bu sigortayı görmeniz ve ulaşmanız zor oradaki parçayı komple sökerseniz orada çalışmak daha kolay olacaktır.

Ayrıca şemada görünmeyen sigortaların da açıklamasını yapan bir video linki de ekliyorum.

IMG_2535.webp

Bu faz1 için mi yoksa faz2 lerde de aynı mıdır acaba?
Benim aracım faz1. Emin değilim aynı şemaya sahip olup olmadığından. Ancak bu fotoğraf ile karşılaştırma yaparsanız ve eğer aynı yerde 7.5 luk sigortanın elektrik kontrolünü yaparsanız anlaşılır diye düşünüyorum.

Alternatif olarak video sahibi tüm yorumlara cevap vermiş. Sorunuzu o şekilde yöneltebilirsiniz.

Ayrıca hiç anlamıyorsanız anlayan birinden yardım almanızı öneririm çünkü çok basit görünse de sonradan çözümü çok kafa ağrıtacak sorunlara sebep olabilirsiniz

Benim aracım faz1. Emin değilim aynı şemaya sahip olup olmadığından. Ancak bu fotoğraf ile karşılaştırma yaparsanız ve eğer aynı yerde 7.5 luk sigortanın elektrik kontrolünü yaparsanız anlaşılır diye düşünüyorum.

Alternatif olarak video sahibi tüm yorumlara cevap vermiş. Sorunuzu o şekilde yöneltebilirsiniz.

Ayrıca hiç anlamıyorsanız anlayan birinden yardım almanızı öneririm çünkü çok basit görünse de sonradan çözümü çok kafa ağrıtacak sorunlara sebep olabilirsiniz
Oto elektrikçide oradaki tüm sigortalar ölçüldü, herhangi bir sorun bulunamadı. Zaten sağ ön ve arka kapıların cam açma düğmelerinin ve direksiyon tuşlarının aydınlatması için de bir sigorta göremedim videoda.

Bu faz1 için mi yoksa faz2 lerde de aynı mıdır acaba?
Benim aracım faz1. Emin değilim aynı şemaya sahip olup olmadığından. Ancak bu fotoğraf ile karşılaştırma yaparsanız ve eğer aynı yerde 7.5 luk sigortanın elektrik kontrolünü yapar veya yaptırırsanız anlaşılır diye düşünüyorum.

Oto elektrikçide oradaki tüm sigortalar ölçüldü, herhangi bir sorun bulunamadı. Zaten sağ ön ve arka kapıların cam açma düğmelerinin ve direksiyon tuşlarının aydınlatması için de bir sigorta göremedim videoda.

Bende elektrikçiye ilk ölçtürdüğümde hepsine baktım demişti ama arada kaldığı ve görülmesi zor olduğu için muhtemel bakılmamıştı.

Bir de tüm sigortalardan eminseniz araç beyni tarafından akım engellendiyse eğer akü kutup başının sökülüp takılmasıyla düzelebilir. Bu düşük bir ihtimaldir çünkü faz1 de varsa faz2 de de olması muhtemeldir ve kontak kapalı olduğunda bile akım çekebilen bi tesisatın sigortasız olması pek olası bi durum değil.

Geri