Arkadaşım benim de sıfır aldığım 2012 Model 1.6 Benzinli Fluence aracım var. Aynı sorunu bende yaşadım bütün makamlara mevkilere özellikle Renault genel müdürlüğüne başvurdum. Araçta hiç bir sorun gözükmüyordu, hava sıcaklığı -6, -7 derecelerin altına düşünce geç çalışıyor ilk maşta almıyor gıvlayıp duruyordu. Ben ve benim gibi aracı benzinli bir çok arkadaş bu durumdan sıkıntılıydı. Zaten Renault forumlarda ''benzinli Megane 3 soğuklarda geç çalışma arızası'' diye aratırsan bir sürü yazı şikayet ve çözüm önerisi bulursun. Olay aslında tamamen yazılımsal bir konu Geçen yıl Renault Servislerine yazılım geldi ve yeni yazılımla birlikte bu sorun tamamen ortadan kalktı. Senin yapman gereken bulunduğun yerdeki en yetkili Renault servisine gidip bu yeni yazılımı yükletmektir. Bu konuda mırın kırın eden uğraşmak istemeyen servisler oldu. Size de aynı şeyi yapmak isteyen olabilir, kesinlikle ısrar edin ve konusu üst birimlere aktaracağınızı şikayet edeceğinizi söyleyin. Kısacası bu arızanın kesin çözümü var ve bir an önce yaptırın.