Hatali aracim ile ilgili ne yapmaliyim?

VarolMaster

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
HERKESE İYİ AKŞAMLAR DİLERİM. 2015 MAYIS AYINDA ALDIĞIM RENAULT CLIO 4 ARACIM ( ŞUAN 40.000 KM DE) ORTALAMA 10.000 KM DE 3,5 LİTRE CİVARI YAĞ EKSİLTİYOR/YAKIYOR. 6 DEFA SERVİSE GİTTİM AYNI ŞİKAYETTEN ( KITAPÇIKTA 1000 KM DE 500 ML ALTI NORMALDİR) İBARESİ GEREĞİ SADECE YAĞ EKLEYİP GÖNDERİYORLAR. Bununla ilgili nasıl bi işlem YAPMALIYIM. Mahkeme / tüketici hakem heyeti??

Aracın ne tam olarak modeli, tüketici hakem heyeti bakmıyor sanırım yüksek tutarlı işlemler için 3 bin lira sanırım maks , öncelikle kitapcikta ki değerleri tutuyorsa bir şey olacağını düşünmüyorum. 1.2 edc ise aracın genelde bu motorda oluyor eksilme tüm Küçük motor fazla beygir araçlarda var anladığım.

3,5 litre eksiltmesi oldukça anormal. Kullanırken yağ lambasının yanması lazım. yanıyormu ?

1000 km de 500 ml mi? Yuh o zaman 10 bin km de motorda yag kalmamasi lazim.bi yanlislik olmasin?

HERKESE İYİ AKŞAMLAR DİLERİM. 2015 MAYIS AYINDA ALDIĞIM RENAULT CLIO 4 ARACIM ( ŞUAN 40.000 KM DE) ORTALAMA 10.000 KM DE 3,5 LİTRE CİVARI YAĞ EKSİLTİYOR/YAKIYOR. 6 DEFA SERVİSE GİTTİM AYNI ŞİKAYETTEN ( KITAPÇIKTA 1000 KM DE 500 ML ALTI NORMALDİR) İBARESİ GEREĞİ SADECE YAĞ EKLEYİP GÖNDERİYORLAR. Bununla ilgili nasıl bi işlem YAPMALIYIM. Mahkeme / tüketici hakem heyeti??
10.000 km olmasın çeviri hatası olabilir mi? Rutin bakımı beklerseniz araçta yağ kalmayacak yani 🤔🤔🤔

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ARACIM RENAULT CLIO 4 1.2 edc. Servis hiç bişey yapıyorum, değerler NORMALDİR deniyor. Bayağı bi yere mail attım bu sebeple aracınızın motorunu memnuniyet açısından değiştirelim dediler( aracınızın da hata yok ama memnuniyet için) bende kabul etmedin. Değişim talep ettim ret verdiler.

Sıfır motor belli bir miktarda yağ yakar. Servis değerlere normal diyorsa normaldir. Sizin bahsettiğiniz gibiyse bakım zamanı gelmeden motorda hiç yağ kalmayacak noktada. Ya siz anlatamıyorsunuz yada biz anlayamıyoruz ?

Sıfır motor belli bir miktarda yağ yakar. Servis değerlere normal diyorsa normaldir. Sizin bahsettiğiniz gibiyse bakım zamanı gelmeden motorda hiç yağ kalmayacak noktada. Ya siz anlatamıyorsunuz yada biz anlayamıyoruz ?
Şöyle söyliyim, bunlar 1000 KM DE 500 ML e kadar NORMALDİR diyor ya, 450 ML çıksa yine NORMALDİR denip bi işlem yapılmayacaktır.

Servisin bana dediği, motorunda arıza yok, her 2-3 bindiğim KM DE yağını kontrol et, eksiltme durumunda servise gel ekleyelim.tek bunu yapabiliriz.

Şimdi bunun nerdesin normal, 5,000 KM yol yapsam aracın yağ deposundan 1,7 litre civarı yağ eksiliyor. Ve adamlar buna normal deyip garanti devam ettikçe gel yağ ekleyelim. Diyolar, haa garanti bittikten sonra servise gidersem de her yağ ekletmeye 100 tl civarı da para verecekmişim. Ben bu durumla alakalı ibrahim AYBAR a ulaşıp konuyu aktardım. ARACIM da böyle böyle bi durumla var dedim. Daha sonra bana RENAULT tarafından dönüş yapıldı ve tekrar ediyoruz aracınızda bi hata yok ama memnuniyet açısından aracınızın motorunu Sıfır motoru ile değişim yapalım dediler. Ben ise ARACIM HATALI değiştirin aracımı dediğim de, o yağ eksiltme normal hataudeğil dediler. Güler misin Ağlar msın

Geri