1.6 Alize kullanıyorum.
ARTILAR++Kişiye göre değişebilir ama Benim kriterlerime göre;İç donanım, modellerinin hepsinden üstün.Klima,hidrolik direksiyon,ön camlar otomatik,sürücü hava yastığı ve kadifemsi koltukları oldukça rahat.Ortalamanın üzerinde bir düzeyde sürüş keyfi var.Bu segmentteki diğer markalara göre hem yan camlar hem dış hem iç aynalar geniş bir görüş açısı sunuyor.Uzun yolda sürücüyü en az yoracak modelidir.Kokpiti de kolay kullanım açısından iyi bir dizayna sahip.
Motora gelince,1.6 bu arabanın en performanslı olanı diye düşünüyorum.Performans derken sadece çekiş aklınıza gelmesin.Yol tutuş,yüklü yokuş tırmanma,eğimli ve aynı zamanda kavisli yollarda gerçekten iyi bir arkadaş.Bu yol arkadaşınız bütün bunları yaparken yakıttada iyi bir dosttur.Yakıt tüketim verilerini uzun uzun yazmama lüzum yok herhalde.İsteyen olursa yazarım tabi.LPG ile uyum içinde çalışır,enj.olduğu için sıralı sistem uygulanır.Bu araçlar renault europanın son versiyonu olduğundan,gelişime uygun olarak üretilmişler.Mesala kaputu açtığınızda bazı bölümlerde ya bir vida yeri veya sanki bir aygıt takılmak üzere yapılmış başka bir bölüm olduğunu görebilirsiniz.
EKSİLER---:Koltuk ayarları daha farklı olabilirdi.geriye yatırırken çevirme yerine mandallı yapsaymış.Ne koltukta ne de direksiyonda yükseklik ayarı var.soğuk havalarda ilk çalıştırmada vites geçişleri zor oluyor.98 model bir arabadan çok şey mi bekliyorum bilmiyorum ama bir de klakson sinyal kolu yerine direksiyonda olsaymış.