Günün Kafa Ütüsü ''aracım boştayken dahamı az yakar''

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş

Paylaşım İçin Teşekkürler Abim Faydalı Bir Bilgi :eyv

Sürekli kullandığım önemli bir faktör

Paylaşım için Teşekkürler..

ben bunu farkettiğimde yanlış hatırlamıyorsam yıl 1999-2002 falandı. ladasamara araçta ekonomimetre diyoduk ibreli göstergeyle aynı şekilde deneyerek öğrendik. fakat hala boşta az yakar diyenler var:) paylaşım iyi olmuş.:eyv

Birçok eski şöför halen yokuş aşağı inerken boşa atıyor veya uzun düzlüklerde hızlanıp hızlanıp aracı boşa atıyor ta ki yavaşlayana kadar. Bu mantıksızlığı anlatmaya çalışınca "ukalâ" muamelesi görmek mümkün. Özellikle klimalı aktif iken uzun yolda kesinlikle bu tür şeylere dikkat etmek gerek ki, araç normal değerlerine çok yakın bir tüketim sağlasın.

Megane da cut of var anlık yakıt 0.0 oluyor ( 30 km/h nin üzerinde )

R-11 de boşa atarak kullanıyorum sanki boşa atarak daha az yakıyor yada bana öyle geliyor .
Şuan yakıt alalı 150 km yol yaptım . Şehir içi LPG tankı 32 litrelik . Tüpün göstergesi yeşil 1 tane ışık yanıyor .
Sanki az yakacak gibi geldi bana .

videoyu izlemedim yoğunum ;) ama paylaşımda bulunmak istedim Şunu söyleyeyim üniversitede hocamızın üstüne basa basa anlattığı konudur araba boşta daha çok yakar...

anlik degerlere bakildiginda viteste 0.0 lt /100km bosta 0dan hiza bagli olarak 2 litreye kadar cikabiliyor

bilgisayara sahip yeni nesil motorlarda programda yazan devir üstünde kaldığı sürece araç kayıtı kesiyor. örnek verilirse (yokuş aşağı yada düz yolda) yazılımda 1500 devire kadar yakıt kesilecek diye programlandıysa gaza basılmadı sürece devir 1500'ün altına inene kadar yakıt kullanmaz. viteste kullanmak tavsiye edilen en ideal ve güvenli sürüş şekli...

bilgisayara sahip yeni nesil motorlarda programda yazan devir üstünde kaldığı sürece araç kayıtı kesiyor. örnek verilirse (yokuş aşağı yada düz yolda) yazılımda 1500 devire kadar yakıt kesilecek diye programlandıysa gaza basılmadı sürece devir 1500'ün altına inene kadar yakıt kullanmaz. viteste kullanmak tavsiye edilen en ideal ve güvenli sürüş şekli...

Evet, Yeni nesil araçlarda cut off sistemi olduğu için araç viteste iken eğer gaza basılmaz ise 1500 devire kadar yakıt harcamaz.

R-11 de boşa atarak kullanıyorum sanki boşa atarak daha az yakıyor yada bana öyle geliyor

Kadir senin için geçerli değil tabi ki, cut off senin 11 de olmadığı için sen boşta daha az yakarsın :)
Eski kara düzen motorlarda devir ne kadar yüksekse o kadar enjektörden yakıt veriliyor.
haliyle boşta iken rolanti deviri olan 750~devir de yaktığı ile vitesteki 2000-3000 devir aralığında yaktığı bir olmuyor :eyv

Son düzenleme:
Geri