Gösterge Paneli Ve RNav dan kaynaklı cızıltılar sorunsalım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan miya10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

miya10

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese selamlar, 11.500 kmde 0.9 touch model clio4 aracımda son zamanlarda gösterge paneli çerçevelerinden ve Rnav çerçevelerinden bozuk yollarda cızırtılar gelmeye başladı. Araçta oluşan yabancı sesler konusunda çok gıcık biriyim. Sorun parlak yüzeyli kaplamaların çok sert olmasından kaynaklı sanırım.Bu sesleri kesebilmek için önerisi olan varmı.

klasik renault kanseri benim aracımda 8000km oldu sesler başladı demek 50000de bando çalmaya başlayacak...:pislik

dostum aynı sorunu bende yaşadım ilk önce direksiyonu çok az aşağı tarafa indirmeyle başla olmadıysa gösterge paneli sekmanları serviste değişmesi gerekiyor kolay gelsin

dostum aynı sorunu bende yaşadım ilk önce direksiyonu çok az aşağı tarafa indirmeyle başla olmadıysa gösterge paneli sekmanları serviste değişmesi gerekiyor kolay gelsin
İlgine teşekkürler, akşam eve dönerken deneyeceğim. Göstergelere belki faydası olur ancak rnav çerçevesindende çıtırtılar geliyor biraz baskı uygulayınca kesiliyor. çerçeveyi söktürüp içine çift taraflı bantla dolgu yapmayı düşünüyorum. Belki sıkar biraz.

Benimde devir göstergesinin ordan bi cızırtı geliyor sinir edici bir şekilde servisede gidicek zaman bulamadım hiç.

arac hızlanırken veya yavaslarken tıkır tıkır dıye bı ses bendede gelmeye basladı.11300 km arac. bagaj kapagından ses gelıyo camlar yarı acıkken ses var ruzgar sesı vardı onu yatırdım bozuk yollarda takur tukur bu ne abı.valla pısman oldum aldıgıma ama ıs ısten gectı tabı

kıs lastıgı taktırdım (205 55 16 contınental contıwınter)arac soguk havalarda tamponu yere surtuyo gıbı oluyo davlumbazlarda bı tane cızık yok .suspansıyonlarıda garıp valla gıcık oldum ıyıce yanı her tarafı ayrı oynuyo aracın.su an fıyatı 50.000 tl ama etmez dogrusu.

Aynı sorunlar bendede var gösterge panelinden ve bu r-nav sisteminin ordan cızırtılar geliyor gerçekten çok kötü bir ses rahatsız edici. Çözüm için ne yapmamız lazım servisemi gitmemiz lazım

viraj demir lastiği denilen bir parça var, ses ondan geliyor. Serviste garantiden değiştiriliyor.

Gösterge ve klima ile R-Nav arasındaki bölümden cızırtlar bende de mevcut. Onun haricinde tümseklerden veya çukurlardan geçerken bagaj kısmından da ses geliyor. Bu bagaj kısmından gelen sesin çözümü ile ilgili bir öneriniz var mı ?

Geri