gereksiz uygulama (Motor Yıkama)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yjqjth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bi ara bizim babada yıkatmıştı motoru aynı senin gibi daha sonra motor sarsıntılı çalışıyordu ama Allahtan çok fazla bişey yoktu sadece sarsıntı yapıyordu...Serviste eleman bobinleri bi söktü pas içindeydi işte bunlardan kaynaklanıyor dedi ama adedine 80 demişti o ara değiştirmedik...Senin bujilerde gitmiş anlaşılan inşallah başka bi yerlerede su gitmemiştir...Geçmiş olsun..

kesinlikle bujilerde bujıleri cıkartıp içlerinn kurumasını saglayın imkan varsa hava tutun sorununz çozulcektr bravoda yaptık oldu :D

buharlı yıkama olabilir, hava tutup temizleyıcı uygun sprey de olabilir, her yıkamacıda yok, adamların kolayına geldiğinden, traktör yıkar gibi basıyolar motora basınçlı suyu, elk.aksam suyu kapıyo, kablolar çıkıyo, alıyolar paralarını, sonada abi normal bu geçer dıyolar, evet geçiyo sona...hatta lpgciler gibi, abi motorda sorun varmış ki yıkanınca ortaya çıkıyo deyıp pişkinlik yapan da var... :slcsatıncaya kadar bida yıkatman zati... geçmiş olsun...ıslık

ayrıca motor bölgesi fabrikadan özel ilaçlanıyor, parlak-temiz kalsın diye...yıkanınca oda gitmiş oluyor...tekrar ilaçlatmak lazım.(yağlı.cila gibi bişi)

Son düzenleme:
tazyikli suyla motor yıkamak çok yanlış. su kaçmayacak yere bile kaçar bu şekilde.. beyinleri ve ateşleme elemanları muhafaza ettikten sonra hassas yerlere abanmadan yıkanmasında hiç bir problem yok.

az once bastım wd40 ı mıs gıbı oldu su vurmayın motora

çok değil 15 gün sonra kaputu açıp baktığında motoru toz deryasında göreceksin ve arındırman daha zor olacak.

görücez artık :D

Muhtemelen Bujilerden Kaynaklanıyor Ateşleme sorunu Var Arabada Hava Filtre Kutusunuda Kontrol Edin.

Bende öyle bir hata yapmıştım ama dersimi aldım :Dbujileri söktürdüm ustama, güzelce temizlettim ondan sonra düzeldi.

wd40 uygulamam

010lz.jpg

011get.jpg

012emu.jpg

Son düzenleme:
wd-40 motor temizleme :) wd40 soket temizleme wd 40 şifali sprey valla :)

Geri