Geçmiş olsun gerçekten iyi sabırlısınız.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Sizlerle bunları paylaşmak isterim, varsa sizlerin de aynı sorunları çözmeniz içindir. Bu şekilde paylaşımlar yapılır ise dikkat etmediğimiz fakat sorunlu olan kısımları görmüş oluruz.
1.Sürücü koltuk kaldırma kriko kısmında takılma ve kırılacakmış gibi sesler gelmesi
- Sürücü koltuk alt iskelet değişti
2.Fren pedalı aracı ilk çalıştırmada sert olması
- Turbo elektrovana değişti
3.Kasislere girdiğimde ilk ön teker kasise geldiğinde ön göğüs kısmından çıtırtı sesleri geliyordu
- İzolasyon yapıldı
4. Vites geçişlerinde dişli sesi geliyor özellikle 2-3 arası ve nadiren araç D konumunda boşta gibi oluyor devir artıyor fakat araç gitmiyor
- Debriyaj seti değişti
- Şanzıman yağı değişti
- Şanzıman dişli grubu sipariş edildi
5. Sağ ön kapı ambiyans LED göz kırpar gibi yanıp sönme yapıyor
- Kapı LED beyni değişti
6. Sürücü kapısı ayarsız gibi kapanmada sürtme var
- Tüm kapı lastikleri ve fitiller ayarlandı
Merhaba Arkadaşlar,
2.Yıl (40.000KM Menülü) Bakım İşlemleri, Renault Full Estetik ve Garanti İşlemleri Yapıldı.
2. Yıl Bakım: %25 İndirimle 1.000,00TL Tuttu. Hava+Yakıt+Polen+Yağ Filtresi+Motor Yağı+Sol Silecek
Full Estetik: Araç İçi + Bagaj + Motor Havuzu + Kaporta Pasta Cila Bu işlemlere de 850,00TL Ödeme Yapıldı. (Daha güzel olabilirdi, yani ev temizliğine 2 kişi sabahtan akşama 180,00TL para ödüyorum bununla kıyaslayınca pahalı gibi geldi)
Garantiden Yapılan İşlemler:
Arka Stoplar (Edge Yazanlar) Buharlanma Oluyor / Arka Sağ Sol Stoplar Değişim Yapıldı.
Rölanti durumunda kalkışlarda vites kolunun alt kısmından vibrasyon / Vites Halatları Değişim
Kasislerde arka kısımdan vurma sesi geliyor / Arka amortisörler değişti
İç ambiyans lambalarında sabah ilk çalıştırmada titreme var / 4 kapı beyin değişim.
Ön farlarda buharlanma var / İşlem yapılmamış, normal görülmüş.
1. ve 2. vites geçişlerinde sorun var, 30Km/h ile yokuş aşağı inerken araç 1. Vitese atmaya çalışıyor manuel müdahale de edilemiyor araç önce öne yığılıyor sonra 2. vitese atıyor. 8Km/h hızına kadar yavaşlasam bile araç 2. vitesten 1. vitese geçmiyor, 2. vitese yarım debriyaj yaparak debriyaj setine zarar veriyor / İncelenmedi , EDC ve bu tarz vites sistemlerinde bu durum normal.
Tüm işlemler bitti ve benim yorumlarım,
Aracımı servisten çıkartım 1Km gittim lastik patlak uyarısı verdi ve hemen petrolde lastik havalarına baktım 1 lastik patlak muhtemelen bugün yaptıracağım tekrar indi çünkü bu sorunum yoktu muhtemelen yol testinde falan oldu.
Sol sürücü emniyet kemerinin olduğu bakalitin içinden cızırtılı bir ses geliyor, bu yoktu ve aynı şekilde yolcu tarafından da geliyor bu da yoktu belli ki ikisine de bir şeyler yapmışlar fakat daha çözemedim, zamanım olmadı.
Bebek koltuğunun bembeyaz plastiğinde 4 parmak izisimsiyah ustanın parmak izleri bu benim için sorun değil o izler emeğin izleri silerim geçer.
Renault bence benim aracımdan kar elde edemedi çünkü garantinden bu güne kadar yapılan işlemler 50.000,00TL buldu. (Konunun başında geçmiş garanti işlemleri var.)