Frenden gelen ıslık sesi deli ediyor yardım lütfen..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pexs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar sorunu çözdüm, bilgi olması açısından her şeyi detayıyla yazıyorum.

Araç 0 KM satın alındı 2017 temmuz ayında, 10.000 kmden beri bu iğrenç ıslık sesi vardı aracımda. Servise götürdüğüm de alışma süresinde dediler 13.000 km civarında hiç bakmadan. 20.000 km bakımın da götürdüm ön balatalar bitik dediler ve 300 tl ücret alacaklardı bağırdım çağırdım kavga ettim ve garantiden değiştirdiler fakat hala bu iğrenç ses vardı dün akşama kadar.

Dün sabah saatlerin de diskleri torna yaptırdım, sadece ön diskleri torna yaptırdım çünkü servis ses önden geliyor demişti. Ses hala geçmedi.

Dün akşam saatlerin de bu ses beni gene deli etti ve iyi bir frenciye götürdüm usta araca bindi fren yaptı ve direk bu ses arkadan geliyor dedi.

Fren brake pad diye bir parçayı değiştirdi araçta, 100 TLye ve ses tamamen kesildi. Allah razı olsun ustadan. Deli ediyordu ses ve kurtuldum.

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
Arka balata nın bu kadar kısa sürede aşınması ya el freni çekik gidildi balata aşırı ısıdan yandı yada ESP ayarı ile ilgili sorun var gibi geldi .

İlk mesajı bir okurmusun balata nerede takılmış !

yetkili servista takılmış anladım,galiba öyle

Arkadaşlar sorunu çözdüm, bilgi olması açısından her şeyi detayıyla yazıyorum.

Araç 0 KM satın alındı 2017 temmuz ayında, 10.000 kmden beri bu iğrenç ıslık sesi vardı aracımda. Servise götürdüğüm de alışma süresinde dediler 13.000 km civarında hiç bakmadan. 20.000 km bakımın da götürdüm ön balatalar bitik dediler ve 300 tl ücret alacaklardı bağırdım çağırdım kavga ettim ve garantiden değiştirdiler fakat hala bu iğrenç ses vardı dün akşama kadar.

Dün sabah saatlerin de diskleri torna yaptırdım, sadece ön diskleri torna yaptırdım çünkü servis ses önden geliyor demişti. Ses hala geçmedi.

Dün akşam saatlerin de bu ses beni gene deli etti ve iyi bir frenciye götürdüm usta araca bindi fren yaptı ve direk bu ses arkadan geliyor dedi.

Fren brake pad diye bir parçayı değiştirdi araçta, 100 TLye ve ses tamamen kesildi. Allah razı olsun ustadan. Deli ediyordu ses ve kurtuldum.

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

kardeşim yaşın küçük...seni kazıklarlar dikkat et...140 bin para vermişsin megane 4 e dikkat et...
son kullanma tarihi geçmiş balata takmışlardır..
yetkili servise söyle brake padlerin yeni üretim tarihini istiyom de...değiştirsinler

son kullanma tarihi geçinye, yani 2018 de üretilmediyse eğer balataların sertleşmesinde problem oluyormuş...
sertleşemiyormuş yumuşak oluyormuş..

öyle duyduydum...ondan sesler çıkarıyormuş ))

sen dediğimi yap, bunları de yetkili servise kardeşim))

Balata kullanımları galiba artık hiç bir üründe eskisi gibi değil. Renault internet sitesinden bu konuyla ilgili bölümleri inceledim ve fren balata değişimlerinin "2 yıl yada 20.000km" yapılması gerektiği yazılmış. Maalesef artık kalitesi düşük parçaları yüksek ücretlere alıyoruz.

şöyle söyleyim arkadaşım fren disklerin incelmiştir aşındığı için vede sende üstüne tornalattıysan dahada incelmiştir..fren disklerini yenile ses gider...çünkü birşeyi ne kadar inceltirsen o kadar tiz ses çıkarır..

benimde ses yapıyor frenleme esnasında ama camlar acıkken duyuluyor camları acarsam camlar titreme yaptıgı için kırasım geliyor camı açmıyorum önce camdaki trim sesini cözmem lazım açmak için :D
geçmiş olsun. 10binde alışma süresi deyip 20 binde balata bitmiş demek beyinlerinin yarısının olmadığının kanıtı açıp bakmıyorlar değiştirelim düzelir deyip geçiyorlar.

Geri