Fren, sinyal ve geri vites için 79 ledli ampul

Ben asıl h16 sislere olacak led ampul bakıyorum ama kesin emin olamadığım için alamadım. Çok güzel cree ledler var ama h16 pek yaygın değil malesef uyarmı uymazmı bilen birine danışmak lazım. Tabi birde uzunlar için cree led araştırıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bize yardımcı olsa güzel olur..

Son olaylarla falan ilgisi yok. Aliexpress üzerinden satış yapan binlerce satıcı kişi veya firma var. Bunların maalesef bir kısmı kötü niyetli. Satıcı tarafından hiç gönderilmeyen bir ürün siteye baktığınızda kargolanmış veya postalanmış görünüyor. Zaten 1-2 ay içinde geleceğini bildiğiniz için takip bile etmiyorsunuz. Hele takipsiz posta ise, isteseniz de takip edemezsiniz. Ürün onay gününü geçirirseniz Aliexpress parayı otomatikman satıcıya aktarıyor. Aliexpres'in uyarı emaillerini takip ederseniz uyuşmazlık açabiliyor ve zamanında bir müdahale ile para iadesi isteyerek dolandırılmaktan kurtuluyorsunuz. Kötü niyetli bir satıcı her ay 10 dolarlık 100 satış gerçekleştirse, alıcıların yarısı ürünü takip etmeyip itiraz süresini geçirse, 10 dolar X 50 alıcı = 500 dolar eder. 25 dolar %5 Aliexpress komisyonu olsa, ürünü göndermeden, bilgisayar başında kazanılan 475 dolar temiz para. Bu anlattıklarımdan Aliexpress güvensizdir anlamı çıkmasın. Çünkü bu tip dolandırıcıları ayıklıyor sanıyorum. Beni de dolandırmaya çalışan bir saat satıcısı vardı. Şu anda bu satıcı sitede gözükmüyor. Demekki Aliexpress bu konuda duyarlı davranıyor. Bu tip durumlar Türkiye'deki internet pazar yerlerinde de oluyor. En ünlü pazaryeri alışveriş sitelerimizde bile faturasız, taklit, kullanma tarihi geçmiş, bozuk, garanti dışı ürünlerin satışı yapılabiliyor. Onun için Aliexpress'te aynı ürünün en ucuzunu değil, en makulünü sipariş edin. Siparişten önce ürünle ilgili geri bildirimleri mutlaka okuyun. Satıcının yıldız sayısına ve performans puanına bakın. Teslimat süresi uzun ürünleri sipariş etmeyin.

mLnmky.webp
Facebook ile giriş yapıyorum. Anasayfaya girebiliyorum ama 2 tane open dispute açmıştım şuan ürünlerin anlaşmazlığı direk kapatılmış ve bu uyarı çıkıyor ekranda. Sizin bilginiz var mı ne yapmalıyım? 4 tane ürün almıştım parasını da karttan aldılar şuan kargo takibi de yapamıyorum.

mLnmky.webp
Facebook ile giriş yapıyorum. Anasayfaya girebiliyorum ama 2 tane open dispute açmıştım şuan ürünlerin anlaşmazlığı direk kapatılmış ve bu uyarı çıkıyor ekranda. Sizin bilginiz var mı ne yapmalıyım? 4 tane ürün almıştım parasını da karttan aldılar şuan kargo takibi de yapamıyorum.

Hesabınız geçici olarak kullanılamıyor, askıya alınmış. Aliexpress güvenlik nedeniyle hesapları bazen askıya alabiliyor. Alıcı ismi ile kredi kartı üstündeki isim uyuşmuyorsa, ip adresiniz sipariş adresinizin bulunduğu yer ile uyumlu değilse, aynı anda birden fazla oturum açma girişimi varsa, daha pek çok sebeple askıya alma olabilir. İlk tavsiyem, Aliexpress Tr isimli android uygulamasını Aliexpress'e beyan ettiğiniz cep telefonuna Google Play'dan yükleyip, hesabınıza bu uygulama kanalıyla ulaşmaya çalışmanızdır. Büyük bir ihtimalle hesabınız yeniden aktive olacaktır. Eğer aktivasyon gerçekleşmezse http://www.aliexpress.com/help/newContactUs.htm adresinden başvurarak hesap aktivasyonu talep etmeniz gerekmektedir. Sorunun sebebi ve ne yapılması gerektiği Aliexpress yardım merkezi tarafından size bildirilecektir.

Son düzenleme:
Hesabınız geçici olarak kullanılamıyor, askıya alınmış. Aliexpress güvenlik nedeniyle hesapları bazen askıya alabiliyor. Alıcı ismi ile kredi kartı üstündeki isim uyuşmuyorsa, ip adresiniz sipariş adresinizin bulunduğu yer ile uyumlu değilse, aynı anda birden fazla oturum açma girişimi varsa, daha pek çok sebeple askıya alma olabilir. İlk tavsiyem, Aliexpress Tr isimli android uygulamasını Aliexpress'e beyan ettiğiniz cep telefonuna Google Play'dan yükleyip, hesabınıza bu uygulama kanalıyla ulaşmaya çalışmanızdır. Büyük bir ihtimalle hesabınız yeniden aktive olacaktır. Eğer aktivasyon gerçekleşmezse http://www.aliexpress.com/help/newContactUs.htm adresinden başvurarak hesap aktivasyonu talep etmeniz gerekmektedir. Sorunun sebebi ve ne yapılması gerektiği Aliexpress yardım merkezi tarafından size bildirilecektir.

Telefondaki uygulamadan facebook hesabı ile ve bilgisayardan da yine facebook hesabım ile giriş yapıyordum. Hesap ismi aynı. Ev adreside aynı. İninal kartım var hep onunla alışveriş yapıyordum.
Adres kısmında yazan telefon numaramı kullanarak telefonumdan giriş yapıyorum. Ama 4 tane dispute açtığım için hesap geçici olarak kapatılmış olabilir mi?

Uzun zamandır aliexpress uygulaması telefonda yüklü. Uygulamadan da aynı yazı çıktığı için verdiği linke tıklayıp başvurup sorun çıkarsa tekrar buraya yazarım. Teşekkür ederim.

Telefondaki uygulamadan facebook hesabı ile ve bilgisayardan da yine facebook hesabım ile giriş yapıyordum. Hesap ismi aynı. Ev adreside aynı. İninal kartım var hep onunla alışveriş yapıyordum.
Adres kısmında yazan telefon numaramı kullanarak telefonumdan giriş yapıyorum. Ama 4 tane dispute açtığım için hesap geçici olarak kapatılmış olabilir mi?

Uzun zamandır aliexpress uygulaması telefonda yüklü. Uygulamadan da aynı yazı çıktığı için verdiği linke tıklayıp başvurup sorun çıkarsa tekrar buraya yazarım. Teşekkür ederim.

Aklıma bir başka yöntem daha geldi. Telefonunuz muhtemelen android ve gmail hesabınız mevcut. Şimdiye kadar girişleri Facebook hesabınız ile yapmıştınız. Bu sefer girişi Gmail hesabınızla yapın. İkinci aşamada "Mevcut Hesabı Bağlayın" diye bir seçenek sayfası çıkacak. Burada Facebook hesabınızı, Gmail hesabına aktarın. Belki Aktivasyon gerçekleşir ve bundan sonra girişleri Gmail hesabınızla yaparsınız. Ama bu çözüm tarzı işe yarayacak mı, emin değilim. Kolay gelsin.

Geri