Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Fluance 2014 1.5 dci 110 bg edc şanzıman şehir içi 7 den aşagı düşmüyor şehir arası 5-5.5 arası. Şehir içi çok yakıyor sizce edc şanzıman olmasından dolayı mı
2012 Fluence 1.5DCI 110HP ( + Ecufast yazılımlı ) 6 ileri - kullanıma göre oldukça değişiyor açıkçası . Genelde agrasif kullanırım , agrasif ve şehir içi ağırlıklı kullanımlarda 6,7 ortalamayı görüyorum hep. Ama bugün 47 km lik bir yolu ( İzmir-Gümüldür arası yaklaşık 15 km si şehiriçi diyebiliriz , tırmanma ve inişlerinde olduğu bir güzergah ) 4,6 lt/100km ile tamamladım ama gerçekten çok dikkat ettim . Bu ebattaki bir araç için yakıt cimrisi bence .
Bir önceki mesajımda belirttiğim yolu bu sabah döndüm . Ama dönerken agresif bir kullanım sergiledim ( kalkışlar seri , ortalama süratimi de yükselltim, sollamalar yaptım ) , aynı yol , aynı mesafe 47 km lik yolda yakıt ortalamam 6,2 lt/100km yani kullanımın bu kadar etkisi var. Çıkan sonuç agrasif kullanıyorsanız , biraz dikakat ederseniz %30'a kadar yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz.