Renault Navigasyon konusunda çok kötü. Servis çalışanları bu işten hiç anlamıyorlar. Benim R Link sistemi arabayı aldığım 1,5 yıldan beri problemli, hangi servise gittiysen arızaları söyleyince uzaydan gelmiş gibi yüzüme bakıyorlar olabilir normaldir diyorlar. Sorunlara gelince; radyo kanalları takılıyor başka bir kanala geçmek isteyince genelde geçmiyor ve sistemi açıp kapatmak gerekiyor. Sesli navigasyon ve telefon kullanımı çoğunlukla ne söylediğinizi anlamadım diyor. USB girişi bazen flash belleği görmüyor bu sorunu çözmek içinse sistemi fabrika ayarlarına getirmeniz gerekiyor. Tabiki bu durumda bütün kayıtlı bilgileriniz siliniyor. Harita Ankara'daki anayolların dahi birçoğunu göstermiyor. Bilgisayardan R link Toolbox üzerinden sürekli işlem yapıyor ama bir numara yok. Geçenlerde 55 Euro vererek R link Store'dan 2015 Türkiye haritası satın aldım bilgisayardan SD kartıma yükleme geldi. Bunu aracıma yükledim ve işlem sonunda sistem hatası verdi ve kart bozularak eski haritamda silindi. Servis bunu benim kullanıcı hatam olduğunu ve yeni kart için 250 TL ödemem gerektiğini söyledi. İçimdeki 1,5 yılın kızgınlığını verip veriştirince müşteri memnuniyeti kapsamında 15 gün sonra yeni SD kartı ücretsiz taktılar ve haritanın en son versiyon olduğunu söylediler. Aracımı kullanınca haritanın bırakın en son versiyonu olduğunu ilk versiyonu olduğunu gördüm, artık eskiden olan ana yollarda yok oldu. Servis eski harita hakkımın yandığını paramın boşa gittiğini söyledi. Şu mantığı anlayan var mı arkadaşlar? Eski arabamdaki 250 TL lik navigasyon bundan bin kat iyi çalışıyordu ve ömür boyu ücretsiz harita ve radar uyarı güncellemeleri vardı. Sonuç olarak bu benim son Renault aracım olacak. Aracım leasing kiralı olduğu için seneye kurtuluyorum. Kart şifre korumalı olduğu için harita paylaşımı mümkün görünmüyor.