fluence 2013 yakıt ışığı yandığında kaç litre vardır kaç km gider?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan türko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben bugüne kadar hiç bir aracımda ışık yaktirmadim ve yaktirmam da. Pompanın yanmasına sebep oluyor ya da basincinin düşmesine. Depoyu her zaman fullerim. Ama uzun yol olunca ve saçma sapan yerler olunca mecbur o şekilde devam etmek gerekti, yoksa kimseye önermiyorum.

Şehiriçi de en fazla 50-60 km gider diye tahmin ediyorum..

Keyifli surusler dilerim herkese.. :)

Şöyle bir tecrübem oldu; yakıt ışığı yandığı zaman depoyu fullemiştim, uzun yol yapacaktım. Pompa tabancası 50 litre civarında attı ancak depoya giden boru dar oluğu için tabanca erken atıyor. Bir miktar daha doldurdum 53 litre civarında full oldu depo. Ben gırtlağa kadar doldurdum 57 litre civarı aldı ancak yakıt depo kapağında taşma seviyesine yakındı. Eğer uzu yol yapmayacaksanız taşma seviyesine kadar doldurmanızı tavsiye etmiyorum zira yakıt gündüz sıcakta genleşecektir ve bir yerlere zarar verebilir yada taşabilir.

Şöyle bir tecrübem oldu; yakıt ışığı yandığı zaman depoyu fullemiştim, uzun yol yapacaktım. Pompa tabancası 50 litre civarında attı ancak depoya giden boru dar oluğu için tabanca erken atıyor. Bir miktar daha doldurdum 53 litre civarında full oldu depo. Ben gırtlağa kadar doldurdum 57 litre civarı aldı ancak yakıt depo kapağında taşma seviyesine yakındı. Eğer uzu yol yapmayacaksanız taşma seviyesine kadar doldurmanızı tavsiye etmiyorum zira yakıt gündüz sıcakta genleşecektir ve bir yerlere zarar verebilir yada taşabilir.
+ şamandıra bozulup hatalı yakıt ölçümü yapar [emoji41]

Genleşme yapsada içinde hava valfinden geri arar illa

Geri