Flash sağ ön kapı kilidi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Terasus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu arada sağ kapı için kulbu sağa doğru ittireceğiz.
Yani sürekli ön tarafa doğru :)
Hafta sonunu beklemeden girişeyim dedim.
Kulp vidasını söktüm ileri ittirdim ama yuvadan çıkaramadım. Sonra sizin mesajı okudum ki, kilitli iken çıkaracakmışım ama unutmuşum. 😂
Çıkardım evde bi pas sökücü vardı bisiklet için almıştım. Sıktım onu ama değişme olmadı. Bu arada fark ettim ki, kilit motoru hareket ediyor ama mekanizma zorlanıyor.
Biraz elimle zorladım ve şu an içerdeki küçük kilit kolu devamlı yukarda. Kapıyı kilitlediğimde çok az aşağı iniyor. Eğer o kapıdan anahtarla kilitlersem açılmıyor, sol kapıdan kilitlediğimde açılıyor.
Anladığım kadarı ile mekanizmanın iyice temizlenmesi lazım o da kulp yerinden zor geldi, döşemeyi sökeyim dedim ama onu açacak takım yok.
O takımı internette bulamadım, zaten adını da bilmiyorum. 😕
Bana söyler misiniz o takımın adını ve nereden bulacağımı?

Döşemeyi sökmeden wd40 ile bolca yağlayın bence. Sonra o kilit çubuğuyla yukarı aşağı epey bi oynayın. Arada sprey sıkın. Gevşeme şansı olabilir. O vidalara sanırım tors diyorlardı. Alyanın yıldızlı olanı :)

En azından sorunu öğrendim sayenizde. Yarın iyice temizleyeyim.

Şimdi mesajını okurken aklıma geldi. Kapıdan gelen tel, çubuğun olduğu tel ve motordan gelen teller biryerde birleşir. O birleşmedeki bağlantıların sağlamlığını kontrol edin. Gevşeme olabilir

Şimdi mesajını okurken aklıma geldi. Kapıdan gelen tel, çubuğun olduğu tel ve motordan gelen teller biryerde birleşir. O birleşmedeki bağlantıların sağlamlığını kontrol edin. Gevşeme olabilir
Öyle ise yine döşeme sökülmeden olur mu?

Onu ayarlamak biraz sıkıntı olabilir. İnce ve uzun bir tornavida varsa olabilir ama vida yönünü vs bilmediğim için emin olamıyorum

​bende telden şüpheleniyorum diğer flashımda başıma gelmişti ......% 90 odur.

Bu takım işinizi görür fakat o kadar almanıza gerek varmı bilmiyorum. Takım olarak kullanırım diyorsanız almanız mantıklı. Sadece kapı sökmek için almaya gerek yok. Japon pazarı gibi yerlerde 5-10 liralık ufak takımlar var. Onlarda işinizi görebilir. O vida ayarı yanılmıyorsam döşemeyi söktükten sonra tornavidanın sığabileceği bir delik var. Oradan tornavidayı sokup geniş kısımdan elinizi sokarak ayarlama yapılıyordu diye hatırlıyorum :) her tarafı sökmüşüm heralde yaa :)

Geri