Felix Baumgartner atlıyor canlı yayın...

Bütün Dünya heyecanla bekledi bu atlayışı,böyle bir denemeyi bir daha görürmüyüz Allah bilir...

Valla herkes ölecek bilmem ne demisti ben dedim hiccbisi olmaz diye ahanda bisi olmadi ama bizi fitik etti atlayana kadar o baska

Çok başarılıydı ama :D Kendini boşluğa bırakması inanılmazdı.... :bravo

sabahleyin konuşmasını dinledim :D Adam açık açık "Çıkarken rekoru ben kıracam, yapacam, edecem diye çıktım. Yukarı çıktıktan sonra inşallah kestaneyi çizmeden ineriz." dedi yav :D:D

o yukseklıkte, hız-sürtünme ısıları, iç dış basınçlar, vs rıskler yuksek... yanma-kanama rıskı vardı yani... kestane çizilmeyi bırak yanar-patlayabilirdi de... teçhızat ıyımış demekkı... :eyv:cool:

yükseğe çıkış rıskleri;
Sağlam kişilerin yapabileceği bir spor olduğundan, bu spora başlayacak olanların tam teşekküllüsağlık kurullarından rapor almaları lazımdır; yoksa 2000-4000 m mesafelerden sonra “dağ hastalığı” (dağ tutması)na yakalanmaları muhtemeldir. Bu rahatsızlık kandaki oksijen basıncının azalması sonucu ortaya çıkar. Orta kulakta ve barsakta bulunan havanın genişlemesi sonucu, kulak ağrıları, solunum sıklıkları ortaya çıkar. Bu durumlar ortaya çıkınca tırmanmaktan vazgeçmelidir...
Yüksekte yaşamanın meselesi, insan bedeninin yüksekliğe uyumudur. 5000 metrede yarıya, 8000 metrede üçte bire düşen hava basıncı nedeniyle oksijen çok azalır. Bu şartlara ancak zamanla uyum sağlanabilir. Dağcılık dilinde ‘aklimatizasyon’ denen bu süreç nedeniyle yüksek dağ tırmanışları iki ay kadar zaman alır...
Deniz seviyesinde ölçülen havanın oksijen oranı % 20,78 oluşturduğu basınç ise 1 ATM'ye bağlı olarak 14,7 Psi, 1,0133 bar veya 760 mmhg olarak ölçülür. Daha detaylı bilgi olarak bu ölçümler 0C lik ortam sıcaklığı için geçerlidir. Bu basınç, deniz seviyesinde bulunan bir insan için vücudunun herhangi 1 cm2'lik yüzeyine uygulanan 1 kg'lık basınca eşdeğerdir. Vücût, normal şartlar da hayatsal fâaliyetlerini sürdürürken hava vasıtasıyla dışarıdan gelen bu ağır basıncı dengeleyecek bütün unsurları sağlamaktadır. Deniz seviyesinde insan vücûdunun dış yüzeyine tesir eden bu denli yüksek basınca dokular ve bütün vücût sistemleri uyum sağlamıştır. Dolayısıyla normal hayat şartları içerisinde üzerine gelen bu basıncı hissedememektedir. Ancak hava basıncının deniz seviyesine oranla yarıya düştüğü 5500m. irtifada bulunan bir dağcının tesir altında kalacağı basıncın da yarıya düşmesinden dolayı kişi bu değişimi hissedebilmektedir. Buna bağlı olarak, önceden normal şartlarda 1 cm2'ye gelen 1 kg'lık basıncı dengeleyecek şekilde uyum sağlamış olan vücut, 5500m. yüksekliğe çıktığında buradaki düşük basınca mutlak sûretle kendisini alıştırmak zorundadır. Şâyet bu örnekteki dağcı bulunduğu yüksekliğe hiçbir sûretle kendisini alıştıramayıp uyum sağlayamadığı taktirde ileri yükseklik-dağ hastalıkları ve beraberinde gelen ölüm kaçınılmaz olacaktır.

Son düzenleme:
adam atladı beyler :) ses hızını geçen ilk insan olmayıda başardı. daha napsın yaw. harbiden boş yaşıyoruz bu adamla kıyaslanırsak.

adam atladı beyler :) ses hızını geçen ilk insan olmayıda başardı. daha napsın yaw. harbiden boş yaşıyoruz bu adamla kıyaslanırsak.
Atladı da ne oldu Gökhan,boyumu uzadı kardeşim,o paraşütle amcamda atlardı...:D

nasıl ne oldu. rekor kırdı. adrenalin yaşadı. ününe ün kattı. olan çok şey var abi bence.

nasıl ne oldu. rekor kırdı. adrenalin yaşadı. ününe ün kattı. olan çok şey var abi bence.
Absolut ve Redbull sponsorluğunda sen de atlardın kardeşim,ikisininden aynı anda birer şişe iç bakayım 39 değil 59 kilometreden atlarsın...:D

Geri