Faturasız Telefon Alınır mı sizce ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Meqqy_19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Meqqy_19

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar kısaca anlatayım olayı :) Arkadaşımın birisi telefoncudan iphone 4 almış..
Şimdi satıyor ben alayım diyorum.. Telefonun faturası yok.. Fakat telefon kayıtlı durumda imei sorgulandığı zaman kayıtlı olduğu görünüyor..

Ama benim aklıma şöyle bir durum geldi.. Bu telefonu telefoncuya satan kişi faturayı saklıyorsa ve yarın birgün imei numarasını kullanabilir mi ? Kullandığın da iphone 4 sakat duruma düşer mi ?

Garantisi devam ediyorsa ve olumsuz bir durumda garantiden yararlanmak için faturaya ihtiyaç duyulur. Garantisi devam etmiyorsa eğer hiç bir sorun olmaz...

Garantisi devam ediyorsa ve olumsuz bir durumda garantiden yararlanmak için faturaya ihtiyaç duyulur. Garantisi devam etmiyorsa eğer hiç bir sorun olmaz...

Garantisi devam etmiyor telefonun bitmiş durumda..
Ama faturayı kaybettim demiş telefoncuya satan kişi yarın bir gün faturayı bulursa imei yi klonlama işinde kullanamaz mı ?

Garantisi devam etmiyor telefonun bitmiş durumda..
Ama faturayı kaybettim demiş telefoncuya satan kişi yarın bir gün faturayı bulursa imei yi klonlama işinde kullanamaz mı ?

iPhone'lar da imei klonlama diye bir şey söz konusu olamaz...

iPhone'lar da imei klonlama diye bir şey söz konusu olamaz...

İphone a olmuyor..
Demek istediğim yarın birgün yurtdışından bir samsung getirdiği zaman bu iphone un imei numarasını ona kaydettirebilir mi ?

İphone a olmuyor..
Demek istediğim yarın birgün yurtdışından bir samsung getirdiği zaman bu iphone un imei numarasını ona kaydettirebilir mi ?

Aynı şey değişen bir şey yok. iPhone'ların imei numaraları ile hiç bir şekilde oynanamıyor yani iPhone imei numarasını ne başka bir telefona ne de başka bir iPhone'a entegre edilemiyor. Eskiden şey vardı adamlar atıyorum 3310 alıp bir tane imha edip onun imei numarasını istediği telefona entegre edebiliyordu. Artık sistem öyle değil senin telefonun imha olmadığı sürece hiç bir şekilde imei numaranın kaydı silinip değiştirilemez. Ayrıca fatura ile de olacak bir şey değil bu korkun olmasın...

Aynı şey değişen bir şey yok. iPhone'ların imei numaraları ile hiç bir şekilde oynanamıyor yani iPhone imei numarasını ne başka bir telefona ne de başka bir iPhone'a entegre edilemiyor. Eskiden şey vardı adamlar atıyorum 3310 alıp bir tane imha edip onun imei numarasını istediği telefona entegre edebiliyordu. Artık sistem öyle değil senin telefonun imha olmadığı sürece hiç bir şekilde imei numaranın kaydı silinip değiştirilemez. Ayrıca fatura ile de olacak bir şey değil bu korkun olmasın...

Korkum ablamın telefonunda yaşamıştık.. Nokıa nın bayısınden aldığımız halde telefona mesaj geldi telefonunuz kayıt dışıdırı diye sonra faturasını götürüp açtırmıştık..
Eğer bu telefon da da öyle bir şey olursa elimde götürecek fatura olmadığından sormak istedim..
Teşekkürler cevaplar için..

Ben faturasız birşey almam telefondada ikinci el hayatta almam hiç gerek yok bence

şöyle olur o imeiyi gider herhangi bir telefona kolanlarsa senin telefonun mcks kapatır bu yüzde yüz böyle olur bilgin olsun ha iphone imeisi bi anlam ifade etmiyor ama çünkü onu hiçbir iphonea kaydettiremcek.

Yanlış biliyorsunuz. Fatura imei değiştirmek için bir şey ifade etmez. Sonuçta fatura hangi ürün içinse sadece o ürünü kapsar. Yani bir fatura ile imei öyle her istediğiniz telefona aktaramazsınız. Özellikle iPhone'a entegre edilmiş bir imei numarasını hiç bir telefona aktaramazsınız. Fatura tabi ki güvencedir lakin garantisi, üretimi bitmiş bir cihaz için pekte gerekli bir şey değil bana göre tabi ki de bazı kişilerin fatura prensibi olabilir buna bir şey diyemem...

Geri