Far açma kapama kolu sorunu...

Far kolunun arıza yaptığına nerden emin oldun? belki de park ampullerinde yada farlarda temassızlık vardır? bence sökme sonra çok uğraşırsın

aynı anda bütün gösterge paneli ve parklar sönüyor burdan anladım :) bir elektirikli cihazı çalıştıran anahtarı aktif konuma getirdiğinde cihaz çalışmıyorsa 2 veya 3 etkenden dolayı çalışmaz 1-anahtar bozuktur 2-elektrik yoktur 3-kablo kopuktur 4-çalıştırmak istediğin cihaz bozuktur...Temazsızlık bazen oluyor bazen olmuyor bazende ilk çalıştırmada hiç yanmıyor 2-3 defa açıp kapatınca çalışıyor...Buna göre yukarıdaki 4 maddeden 1. si bana mantıklı geliyor ve içini görmediğim halde tahminime göre bakır kontaklar korozyonlanmış,ark yapmış veya pislenmiştir...bazen kısa farlar yanarkende bu temazsızlık oluyor...

Bir gün olmadık bir yerde karanlıkta kalacaksın diye endişeleniyorum değiştir derim artık şu kolu :cool:

Bir gün olmadık bir yerde karanlıkta kalacaksın diye endişeleniyorum değiştir derim artık şu kolu :cool:

en kötü ihtimalle parklarım ve arka takip ışıklarım yanmaz karanlıkta kalmam ama tamir etmeyi düşünüyorum olmadı yenisini alırım :)

yok abi kısa farlar sönmüyor.... kısa farlar yanarkende iç aydınlatma parklar ve takip ışıkları sönüyor....kısa ve uzun farlarda bişey yok yanlış anlama olmuş...

benmde Meggyn sislerde sorun vardı Kol 80 TL dediler saglam bi elektrkci buldum adam actı kolu kablolarda kopuk temassızlık var dogru kablolar dogru yerlere lehimlenince olay tamamlandı :eyv

benmde Meggyn sislerde sorun vardı Kol 80 TL dediler saglam bi elektrkci buldum adam actı kolu kablolarda kopuk temassızlık var dogru kablolar dogru yerlere lehimlenince olay tamamlandı :eyv

aynen öyle araç üzerinde bir çok parçanın tamiri yapılır , atıp yenisini almak insanların kolayına geliyor,benim zoruma gidiyor :)

sök kolu hakan bozulursa zaten bozuk ozaman yenisini alırsın
sadece kagını ac benzin veya balata spreyi sık metal yuzeyleride ince bir tornavida ile kazı hiçbirseyi yerinden cıkarmadan
genelde bu tip tırnaklar gözle görülmeyen sarımsı bir tabaka olusturuyor oda gecirgenligi azaltıyor

​Hakan ın bagaj servis tamir arabası gibi hehe en iyisi tahtadan yapsınhehe

bugün kolu söker gibi oldum sonra vazgeçtim :) vidalarına kadar söktüm soketlerden birini çıkardım diğerini çıkaramadım sonra tekrar aç kapa yaptım düzeldi sanki....içime kurt düştü R9 ya uymazsa dedim kendi kendime :)pire için yorgan yakmaya değmez dedim iyice bozulursa kullanılmayacak hale gelirse içini açarım diyerek geri taktım :)

Geri