Arkadaşlar yıllardır broadway fairway spring modelleri kendi aralarında karsılastırılmıs ve sureklı bı tartısma konusu olmustur. Ben foruma yeni katıldıgım için dusuncelerımı paylasmam bıraz gec oldu qw yıllarca broadway ve fairway kullandım şuanda bir fairwayım war spring i hiç konuya katmıyorum çünkü platinli ateşleme sistemine sahip olması ve aracta en goze carpan belırtıler olarak orjınal bagaj dosemesı ve celık jant olmaması aracın boş yanı o dönemlerin donanımsız bi araç oldugunu ortaya koyuyor. Fairway ise Renault 9 gurubunun (Fairway, Broadway,Spring) En full modelidir en azından o dönemlere göre örneğin Fairwayın 95 modellerinin bir kısmında orijinal klima olması gibi orijinal (flas s lerde bulunan) spor koltuklar ayarlı ön farlar spor dıreksıyon buna örnektir. Ayrıca görsel olarak tamponların gövde renginde olması (tıpkı modifiye tutkunu arkadasların tamponlarını boyatması gıbı) orjınal olarak bu aracta mevcuttur. ve gelelim en önemli noktaya. 90 lı yıllarda 1.4 motoru modifiye edip 1.6 olarak guclendırmek pekte kolay bı iş degıldı oysa ki fabrıka orjınalınde aynı kasada daha guclu bı motor sunulmustur kaputu kaldırdıgınızda aynı model broadway ve fairway arasında hiç bir fark yoktur motorların dış görünüşü aynıdır ama eğer üşenmezde 150 liranıza kıyıp üst kapağı söktürürseniz farkı görebılırsınız fairwayın motoru broadwaya göre kasasına çok daha iyi hükmedebildiği için yakıt aynı hatta azdır oysa ki performans hissedilebilir derecede farklıdır mesela ben fairwayımla her kalkışta 2013 model 1.3 multijet motorlu araclara toz yutturmaya bayılıyorumqw bir örnek daha 93 94 model Fairwaylarda kullanılan cevher çelik jant lar 95 96 yıllarında broadwaylarda kullanılmıştır yani broadwaya 95 te takılan jant fairwayda 93 yılında zaten wardır. cahil insanlarımızın 1.6 die uzak durdugu fairway piyasada tutulmamıs ve uretımı kısa surmustur Ama şunu unutmayın ki ve bunu araştırıp bilgilerinizi pekiştirin ki Fairway Broadwayın daha donanımlısı daha güçlüsü ve daha lüksüdür (klimalı olanları bunun en açık örneğidir). Cahil olmayın araştırın, görün, deneyin ve farkı öğrenin