Enjeksiyon Kontrol Edin Uyarısı

Omurcn53

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Merhaba
2004 megane 2 dci aracım var
Yaklaşık 1.5 yıldır ekranda enjeksiyon kontrol edin yazısı çıkıyor ve bu uyarıyla birlikte araç giderken biranda stop ediyor ve uzun süre araç yatınca geç çalışıyor ilk marşta hiçbir şekilde çalışmıyor çalışınca ilk çalışmada beyaz duman atıyor . Araç ısınmadan hareket edince araç boğuk çalışıyor gaz yemiyor ama 2-3 dk içinde araç açılıyor ve normal şekilde gitmeye başlıyor.
Bu sorun ilk olmaya başladığında ilk olarak enjektör soketlerini temizleyerek yaklaşık 5-6 ay boyunca hiçbir şekilde bu sorunu almadım ama daha sonra tekrar aynı sorun çıkmaya başladı tekrar temizleme yaptığım zaman bu sefer düzelmedi ve gittikçe stop etme sorunu daha sık olmaya başladı. Artık ücretine bakmadan sorun neyse çözülsün diye aracı tamir ettirmeye götürdüm.
Mazot pompası dediler değiştirdim(13000₺)düzelmedi
Enjektörler patlak dediler 4 enjektörüde yaptırdım(13000₺)düzelmedi.
Yakıt borularını dediler değiştirdim(3000₺)düzelmedi.
Bunları yaptıktan sonra usta senin aracında elektronik sorun var elektronikçiye git dedi paramızı aldılar sorun bundan bundan dediler ama olmayınca elektroniğe döndü bi anda .

Fotoğraf 1.
519EDD55-D495-418F-BB41-073CB53CC68F.webp

Fotoğraf 1. kablolar yakıt filtresinin sensörüne giden kablolar. Kendi çabalarımla yaptığım kontrollerde bu kabloların bu hale geldiğini tespit edip gerekli onarımı yaptım . Kablolar sebebi bilinmedik şekilde kesilmiş. Bu kabloları tekrar bağlayınca araç stop etmeyi artık kesti. Ama ekrandaki enjeksiyon kontrol edin uyarısını sildirmeme rağmen bir süre sonra tekrar çıkıyor ve araçta geç çalışma sorunu devam ediyor.

Fotoğraf 2.
IMG_4930.webp

Cihaza bağlattığım zaman birçok sensör arızası ve kısa devre gibi sorunların olduğu görünmekte. Aracın motor elektrik tesisatını komple söküp kablo sıyrıklarını ve soket uclarını oksitlenme ihtimaline karşı iyice temizledim.

Fotoğraf 3.
IMG_4547.webp

Daha sonra sigorta kutusunu kontrol ettim ve soket girişlerinde aşırı oksitleme olduğunu gördüm ve kartın üzerindeki bir rölenin bacaklarının bu hale geldiğini gördüm.

Sigorta kutusu eğer arızalı ise bu sorunlar çıkar mı herşey sizce sigorta kutusundan kaynaklımı daha önce yaşamış deneyimleyip çözüm bulmuş biri var ise yaşadığı süreçten ve çözüm yollarını aktarabilir mi? Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Geri