Elektronik sorun var araç çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hazalat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hazalat

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bende megan 2 dinamik dizel var 2005 model
bikaç gün önce aracı çalıştırmak için kartı takıp start düğmesine bastığımda elektronik sorun var yazısı çıktı ekranda ve çalışmadı sonraki denememde çalıştı ondan sonra bi kaç kere daha öyle oldu ve en son bugün o kadar uğraştım çalışmadı,,, aynı mesaj tekrar çıkıyor başına böyle bi olay gelen varmı Allah rızası için yardımcı olun, köyde kaldığım için tamirci çağırma şansımda yok, v lütfen acil yardım....,

Öncelikle geçmiş olsun. Böyle bir sorunu olan arkadaşlar size yardımcı olurlar ama benim şahsi fikrim bir ustaya göstermenizden

Arkadaşlar bende megan 2 dinamik dizel var 2005 model
bikaç gün önce aracı çalıştırmak için kartı takıp start düğmesine bastığımda elektronik sorun var yazısı çıktı ekranda ve çalışmadı sonraki denememde çalıştı ondan sonra bi kaç kere daha öyle oldu ve en son bugün o kadar uğraştım çalışmadı,,, aynı mesaj tekrar çıkıyor başına böyle bi olay gelen varmı Allah rızası için yardımcı olun, köyde kaldığım için tamirci çağırma şansımda yok, v lütfen acil yardım....,
Keşke arıza çıkınca Usta ya gösterseydiniz
Aracınızı zorla çalıştırmak belki daha kalıcı arızalara neden olabilir . Akü eksi kutup başını söküp yarım saat bekletin ve tekrar takın belki çalışır teyp kod ister haberiniz olsun

Muhtemelen motor haznesinde bulunan sigorta kutusunda sıkıntı var. Su girmiş tahliyesi tıkanmış olabilir. Size önerim eliniz yatkınsa aküyü komple söküp sigorta panelini ve panele giren tüm soketleri temizleyin.2014 yılında megane 2 aracım varken aynı sıkıntı olmuştu. 3 tane soketin oksit yaptığını bulup temizlemiştim. Bi daha satana kadar da hiç arıza vermedi.

enjektör kablolarına bakın kısa devre olabilir

Merhaba ben arabam da aynı sorun olmuştu ancak sorun olmadan önce ben arabama gündüz ledleri bağlatırdım elektrikçiye + ve - yi aldığı yer den kaynaklanacağını düşünerek söktüm gündüz ledlerini şimdi sorun yok çok şükür

Geri