Merhaba arkadaşlar. Biraz uzun olacak kusura bakmayın. Aracım 2004 megane 2 dinamik. Son zamanlarda nadir de olsa bir sorun yaşamaya başladım. Birkaç ustaya sordum ama tatmin edici cevaplar alamadım. Sıkıntım şöyle. Araç yolda giderken bir anda tüm elektrik gidiyor. Yol bilgisayarı sıfırlanıyor, teyp kapanıp açılıyor, farlar sönüyor, göstergeler kararıyor. Hızlı giderken olmadı hiç Allahtan. Bir kere park ederken direksiyon bildiğiniz gitti geldi. Bir de geçen gün fark ettim ki alt geçitlere girince farlar otomatik yanıyor ve bu sırada hız ve devir göstergesi sıfıra düşüp tekrar eski konumuna geliyor. Bunu fark ettikten sonra motoru durdurdum ve göstergelerden cızt diye bir ses geldi ve yine araçtaki tüm elektrik gitti. Daha önce akü bittiğinde de bu sesi duyduğumdan tanıdık geldi ses Biraz bekledim düzelmeyince akünün kablolarını biraz oynattım. Güç geri geldi. Özetle; akü kutup başlarındaki oksitlenme yüzünden çalışan araçta bu ve benzeri elektrik problemleri olabilir mi? Yani, çalışan araçta elektrik beslemesi yine akü üzerinden olur ve kutup başı sökülürse bu kesinti yaşanır mı yoksa araç çalışırken akü sadece şarj olur ve başka bir parça mı elektrik üretir? Sorun aküde değilse hangi parçaya baktırmamı önerirsiniz? Teşekkürler...