Elektirik sorunu olabilirmi

muharrrem

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
2005 model 1.4 16vv dynamique bir araca sahibim aracımda şöyle bir sıkıntı yaşıyorum elektirik sorunumudur bilmiyorum ama seyir halindeyken birden farlar azalıp kısalıyo teyp kaoanıyo acılıyo bu şekilde devam edip durup stop ettikten sonra kontağa tekrar cevrildiğinde gösterge panelindeki bütün ışıklar yanıp sönüyo bi kac kere yarım kontak yapınca österge ışıkları kendine gelip bu seferde marş basmıyo gösterge panelindeki ışıklar sönmede kontak acınca marş kesi ışıklar söndükten sonra hiç marş almıyo tık diye ses geliyo sadece sonra şans eseri kendiliğinde çalışıyobazı durumlarda da dreksiyonu tam cevirdiğinde stop ediyo yada seyir halindeyken gösterge panelindeki ışıklar kafasına göre yanıyo sönüyo nasıl bir arıza olablir hiç bir elektirikci cözemedi bu durumu aküde yeni reno

Aracın beyninde bir problem var gibi yada bir yerde Şase var elekttiksel bir sorun bir akunun durumuna baktırin

Sorun tamamen elektriksel. En kısa sürede bir elektrikçiye gösterin derim.

alternatör diotları ya da akü diye tahmin ediyorum

Anlattığınız sıkıntı için araç şase almıyo olabilir.eğer şase alıyor ise şarj dinamonun konjektörü bozulduysa voltajı ayarlayamaz bundan dolayıda farlarda yanıp sönmeyi yapabilir.birincisi akü kutup başlarına bakın daha sonra motor dairesindeki tüm şase bağlantılarını kontrol edin.

Anlattığınız sıkıntı için araç şase almıyo olabilir.eğer şase alıyor ise şarj dinamonun konjektörü bozulduysa voltajı ayarlayamaz bundan dolayıda farlarda yanıp sönmeyi yapabilir.birincisi akü kutup başlarına bakın daha sonra motor dairesindeki tüm şase bağlantılarını kontrol edin.
Merhaba,
Cenk'inde dediği gibi öncelikli kutup başlarına bak, sonrada şarj dinamosuna baktır. Birde yağmurlu havada mı yaptı bu dediklerini yoksa sürekli yapıyormu.

yok farketmiyo zamanı yok yani birden bire durup dururken yapıyo zamansız bazendeuzun süre hiç yapmıyo

Aracınızın kontak anahtarından şaseye doğrudan kısa devre varmış gibi bir senaryo var. Yakın zamanda aracınıza elektriki bir onarım veya donanım eklenmesi oldu mu? Alarm, r/t değişim, hatta çakmak soketi onarımı. Böyle birşey varsa ilk iş bunları kontrol ettirin veya tek tek sırayla iptal ettirerek arızanın devam edip etmediğini kontrol edin. Eğer arıza düşündüğüm şey ise (korkutmak gibi olmasın ama) aracınızda yangın tehlikesi var demektir. Çok acilen araçtaki sorunu çözmelisiniz. Hatta kontak anahtarından bağımsız olarak r/t çalışıyor ise sorununuz çözülene kadar, aracı terk ederken akü şase (-) kutup başını sökmenizi de tavsiye ederim.

Arabanızda birden fazla arıza var. mars motoru , şarj dinamosu akü ve akü bağlantılarını kontrol ettiriniz.

Ben hala elektrik tesisatında kısa devre şüphesindeyim. Özellikle -"bazı durumlarda da dreksiyonu tam cevirdiğinde stop ediyo" dediğiniz kısım bana bu sorunu çağrıştırıyor. Bir oto elektrikçi, direksiyon kolonu alt bakalitini komple söküp çıkartıp, kontak anahtarı - direksiyon kolonu - gösterge paneli - alarm ECU' su (muhtemelen oradadır) ve daha ne kadar bağlantı soketi varsa tek tek eliyle oynayıp motor çalışırken kontrol etsin. Hatta kabloları biraz çekiştirip yerlerinden oynatsın. Arıza tekrarlandığı noktada zaten kendini belli edecektir.

Aracınız ağır hasardan toplanmış, komple sökülerek komple boyanmış veya pertten çıkma değil. Değil mi?

Eğer öyle ise sorun tesisatınızdaki soyulmış ve tamiri doğru yapılmamış / gözden kaçmış bir soyulmuş kablo veya sigorta kutularının birindeki problem de olabilir. Eğer durum bu ise, çözüm için detaylı inceleme ve işi bilen bir teknik eleman gerekecektir.

Geri