Egzoz Emisyon Kontrol Ettirin - Dtc 11301 c

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ncb48
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hiç karamsar olmayın dediğimi yapın bence sorun çözülür ama şahsi fikrim dediğiniz uzun yolu yapmadan evvel bu dediğini yapın be arkadaşım,
en azından sorun giderildimi ,uzun yolda başıma dert açacakmı görmüş olursunzu öbür türlü diyelim sizi 1500kmin ortasında bu uyarı yeniden yakaladı ve kenarda bırakacak arızaya sebeb oldu dert olur bilmediğiniz ilde servis,çekici vs uğraş

çıkın bir gece harcayın 40tl mazot / 1 saat vakit akabinde sorun giderilir ise keyfinize bakın

Aklıma takılan bir nokta oldu. Şimdi ben bu işlemi yaptım ve arıza kalmadı diyelim. Arıza kalmadığını nasıl anlarım arız lambası kendiliğinden söner mi? Yada bu işlemi yapıp gidip lambayı mı söndürtmeliyim

Aklıma takılan bir nokta oldu. Şimdi ben bu işlemi yaptım ve arıza kalmadı diyelim. Arıza kalmadığını nasıl anlarım arız lambası kendiliğinden söner mi? Yada bu işlemi yapıp gidip lambayı mı söndürtmeliyim

şöyle yapın:

1) teybinizin kodunu isteyin (servis şase nosu verirseniz bedava veriyor ztn) ve bir yere not edin
2) dediğim yöntemi yapın ve ekranda arıza ışığı sönüyorsa süper sönmüyor ise:
3) akü başlıklarını sökün ve sökülü halde 10dk bırakın geri takın
4) teybinizin kodunu geri girin

bu durumda halen silinmedi ise dediğiniz gibi bir sanayide renault servise gidip beyinden sildirmeniz gerekebilir.
bütün bu işlemler sonrasında uzunca süre geri yanmadı ise kralsınız yok yeniden yanıyor ise arıza ciddi seviyededir ve mekanik
müdahele gerekiyordur fakat genelde %85 oranında diyim bu işlemler kalıcı olarak çözüm oldu hep.

sadece arada bir (mesela 2 ayda bir) aracı sabit 45dk otoban şartlarıdna minimum 2500rpmde sürünki dpf görevini yerine getirebilsin tekrardan tıkanmasın

Geri