Egsozdan su damlaması

arkadaşlar gereken bilgiyi vermişler bende ekleme yapma isterim.
eski ustalar su damlamaya işeme derler. motor ve karbüratörün sağlıklı çalıştığına işarettir. eski taunus ve springimzde yazın bile su akıttığını bilirim.
su haznesi çalışınca basınç artmasından yükselmesi normal. aklınızda bulunsun şişmiş bidon kapağını açmaya çalışmayın sıcak suyun fışkırıp sizi yakma riski bulunur. motor soğukken açıp antifiriz eklemesi yapabilrsin

Yok çubuğun olduğunu biliyordumda :D :D yerini bulamamıştım neyse bidaha bakıyım gündüz gözüyle çok sağolun tekrardan ilginiz için :)

yağ cubugu emme manıfoldunun on tarafında enjektor kapagının altında kalıyor clıolarda yag cubugunu cekmek deveye hendek atlatmak gıbı malesef , bunun yerıne aracı ılk calıstırmanız yol bılgısayarı dugmesıne basarsanız sıze yag sevıyesını gosterır bu sekılde kontrol etmek daha kolay ılla cubugu cekecem dersen kolay gelsın :)

resimden yola cıkarak emme manıfoldunun onundekı metal parcanın altında kalıyor dıkkatlı bakarsan görebilirsin :eyv

20A1EA76C5BC445DB16E95EF2E563C89.jpg

Son düzenleme:
yağ cubugu emme manıfoldunun on tarafında enjektor kapagının altında kalıyor clıolarda yag cubugunu cekmek deveye hendek atlatmak gıbı malesef , bunun yerıne aracı ılk calıstırmanız yol bılgısayarı dugmesıne basarsanız sıze yag sevıyesını gosterır bu sekılde kontrol etmek daha kolay ılla cubugu cekecem dersen kolay gelsın :)

resimden yola cıkarak emme manıfoldunun onundekı metal parcanın altında kalıyor dıkkatlı bakarsan görebilirsin :eyv

20A1EA76C5BC445DB16E95EF2E563C89.jpg

Çok sağolun gerçekden bayadır arıyordumda gerek yokmuş demek dediğiniz gibi ilk çalıştırdığımda Kmyi göstermeden önce 0000... :) yazıyor sanırım o 00...1 olursa yağ seviyesi alcaldı demekmi oluyor k.bakmayın ilk renom olduğu için daha önce hep ford kullanmıştım onlarında zaten ortadaydı yağ çubuğu :)

fluence götergesi 000000 6 haneli, seninkinde kaçlık bilmiyorum yazığın gibi 0000.. (4)se azıcık eksilme var demektir. herhangi bir ustaya götür yeni aldım clio acemisiyim yağ çubuğunu nerede diye sor yardımcı olurlar.

Yağ çubuğu yağ kapağına ekli takılıdır. Kapağı çevirip çekince beraber gelir.

Geri