Egsozdan su damlaması

AnilAE

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar öncelikle merhaba aracım Clio 1.6 16v 2000 model daha yeni dikkatimi çekti sanırım havaların soğumasıda olabilir tabi egsozdan çok hafif su damlatması var gaza basınca daha fazla atıyor damlaları ayrıca egsozdan yine duman atıyor ama mavi veya beyaz değil nasıl anlatılır bilmiyorum ama yinede belli olan bir buharımsı gibi anlatamamış olabilirim şimdiden kusura bakmayın :) neden olabilir bu arada aracım Atiker Lpgli belkide normaldir çünkü ilk Lpgli aracım inş. normaldir :) Yağ akıtması kuruluğu filan yok filtreleri yağı 2bin km önce değişmişti

Arkadaşlar öncelikle merhaba aracım Clio 1.6 16v 2000 model daha yeni dikkatimi çekti sanırım havaların soğumasıda olabilir tabi egsozdan çok hafif su damlatması var gaza basınca daha fazla atıyor damlaları ayrıca egsozdan yine duman atıyor ama mavi veya beyaz değil nasıl anlatılır bilmiyorum ama yinede belli olan bir buharımsı gibi anlatamamış olabilirim şimdiden kusura bakmayın :) neden olabilir bu arada aracım Atiker Lpgli belkide normaldir çünkü ilk Lpgli aracım inş. normaldir :) Yağ akıtması kuruluğu filan yok filtreleri yağı 2bin km önce değişmişti

LPG'li araçlarda kışın normal üstad. Benim 19 da aynı. Soğutma suyu azalmıyorsa sanırım egzosta su buharı birikiyor, onu atıyor...

Keşke bizim arabadanda çıksa çok seviyorum onun öle çıkmasını :D

Benzinli Aracda Da Oluyor Bu Lpg Olmasada Bende Bunu Merak Ediyorum Dieselde Olmuyor Benzinlide Atiyor Ekzosttan Suyu Az Az

sağlıklı egzozdan su buharı damlar. ilk çalıştırma esnasında da, gece soğuyan hava sabah aracı siz çalıştırdığınız da egzozun iç ceplerinde kalan su buharı tanecikleri gece donduğundan ilk çalıştırma esnasında sıvı hale geçen minik buz taneleri egzozdan su olarak akar.... normaldir sorun yok içiniz rahat olsun.

İlgilenen bütün herkese çok çok teşekkürler çok sağolun içim rahatladı. :) sabahdan beri bakıyordum el feneriyle motorda olmaması gereken bişeymi oldu diye tekrar çok teşekkürler :) Bu arada birşey daha sormak isterim cevaplarsanız çok teşekkür ederim ilk renaultum olduğu için bilgim yokda bu arabalarda yağ çubuğu nerede ben bulamadımda birde antifiriz deposuna aracı çalıştırmadan baktığımda min. biraz üstü gözüküyor çalıştırığ biraz motor ısısı yükselince ortalara geliyor neden oluyor bilginiz varmı :) şuanda belkide çubuğun yerini sormakla gülünecek durumdayım kusura bakmayın

İlgilenen bütün herkese çok çok teşekkürler çok sağolun içim rahatladı. :) sabahdan beri bakıyordum el feneriyle motorda olmaması gereken bişeymi oldu diye tekrar çok teşekkürler :) Bu arada birşey daha sormak isterim cevaplarsanız çok teşekkür ederim ilk renaultum olduğu için bilgim yokda bu arabalarda yağ çubuğu nerede ben bulamadımda birde antifiriz deposuna aracı çalıştırmadan baktığımda min. biraz üstü gözüküyor çalıştırığ biraz motor ısısı yükselince ortalara geliyor neden oluyor bilginiz varmı :) şuanda belkide çubuğun yerini sormakla gülünecek durumdayım kusura bakmayın

estağfurullah o nasıl söz olabilir bilmemeniz doğal.aracınızın motoruna baktığınızda sarı renkli bi sapı olması lazım yuvarlak serçe parmağı girecek şekilde onu tutun ve çekin o yağ çubuğu ayrıca yağ kontrolü etmek içinde o çubuğun en ucunda bi çizgiler var onun ortasında olacak ayrıca antifriz dereceside iyi motor çalışınca biraz çekmesi normal sıkıntı yok :)
Resimlerden bakabilirsiniz

322_kango-clio-1%20(2).JPG

Yok çubuğun olduğunu biliyordumda :D :D yerini bulamamıştım neyse bidaha bakıyım gündüz gözüyle çok sağolun tekrardan ilginiz için :)

kolay gelsin :)

Fan çalışınca su seviyesi biraz yükselir, sonra geri normale döner... Normal... :)

Geri