Edc vites

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bahosel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bahosel

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Edc hakkındaki arıza paylaşımlarını okudukça kaporasını verdiğim ve beklemeye başladığım 2015 megane touch plus 1.5 dcı edc vites aracı alıp almamak konusunda kafamda çok büyük şüpheler oluştu 67.000 tl verdiğim aracı sorunsuz kullanmak isterim satarkende rahat satabilmeyi isterim bu sorunu yaşayan arkadaşların oranı nedir belli bir zaman sonra bende yaşarmıyım çoğu marka 5 yıl garanti verirken neden renault 3 sene veriyor markasına güvenmiyormu. Kaporamdan vazgeçerek aracı almamayı düşünüyorum.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Otomatik şanzıman konusunda arıza vermeyen bir şanzıman varmı acaba ? Piyasadaki şanzımanlardan bazıları olan CVT, DSG, DCT, İ-SHİFT , x-Tronic bunların hangileri arıza vermiyor ki. Bu iş birazda şans işi karar sizin tabiki de. Ben eski tarz BVA otomatik kullanıyorum 6 yıldır daha bir sorununu görmedim. Hayırlısı olsun. :eyv

Tabiki arıza yapmayan olmaz ama arıza yapanların oranı benim için önemli 9-10 sene problemsiz kullanılırmı gerçi edc yeni bir vites alıpta uzun senedir problemsiz kullanan varmıdır herkesin başına gelmiyorsa arada 1-2 araçta arıza çıkıyorsa dikkate almam sonuçta bu tüm otomatik viteslerde oluyordur ama her alanda problem çıkarıyorsa işte o zaman düşünmek lazım uzun bir senedir otomatik kullanıyorum marka ismi vermeyeceğim vitesle ilgili hiçbir problem olmadı duymadımda gönül rahatlığıyla o markanın 2. elini alırım alacaktımda ancak dizeli olmayınca ve fiyatları el yakınca o fiyattan biraz daha fazla verip renault dizel otomatiğe yöneldim sıfır ayrıca inşallah problem yaşamam

Bende 1 yildir edc megane 3 var bir sorununu görmedim.forumlarda da 2013 oncesi sanzimanlarda görülen 6. 5 vites harici bir sorunda görmedim ki benim araç 2014 model su an yok...ne tür arizasi var ki...bilinen bir arizasi yok su an.baski balata degisimi belki 5 yil snrasinda olabilir oda dsg de daha pali zati..

Şimdi şöyle bi olay var Otomatik şanzuman zaten Benzinli araçlar için uygun bir şanzuman tipi, Dizel araçlardaki yüksek torktan dolayı dişli sisteminde sıkıntılar yaşınıyor, Benzinli araçlardaki çoğu araçlarda otomatik şanzıman sıkıntı çıkarmaz asıl önemli olan dizel otomatikte sıkıntı çıkarmaması, Zaten bu yüzden bir çok dizel araçta otomatik kombinasyonu olmuyor, Fark ettiyseniz aynı aracın benzinlide otomatik şanzımanı var ama dizelde yok.

Bence sifir yada ikinci else yazilimsiz kullanildiktan snra sikinti olmaz...sonucta megane turkiye piyasisina cok önem veriyor kaldiki filodakilerde de edc mevcut .paulordun dedigi gibi yazilimla 250 todkun uzerine cikmadikca sorun olmaz.sanziman renaultun degil getragin urunu powershift yapisinda bir sonraki gunceli hatta...dsg vites geciis 300 msn edcnin 290 ms..

Bende 1 yildir edc megane 3 var bir sorununu görmedim.forumlarda da 2013 oncesi sanzimanlarda görülen 6. 5 vites harici bir sorunda görmedim ki benim araç 2014 model su an yok...ne tür arizasi var ki...bilinen bir arizasi yok su an.baski balata degisimi belki 5 yil snrasinda olabilir oda dsg de daha pali zati..

Dizelmi aracınız memnunmusunuz

Memnunum su an icin.sadece bazen gicirti sesi geliyor su an sol kapidan bakim 2 ay snra Servis cozer muhtemelen

ben hala otomatik vitese sıcak bakamıyorum. sanki her an arıza verecekmiş gibi oluyor. dediğiniz gibi dizel otomatik sıkıntı olabiliyor. bir zamanlar otomatik vites seçeneği sadece benzinli araçlarda bulunuyordu. son zamanlarda dizel otomatik yaygınlaştı. özellikle alman otomobilleri dizeli ön plana çıkarmak için otomatik seçenekleri yaygınlaştırdı. bana kalırsa otomatik alma zorunluluğunuz yoksa bulaşmayın. yani istanbul trafiği gibi bir trafikle karşı karşıyaysanız tercih edilebilir ama uzun yol çok çıkıyorsanız trafik sıkıntınız yoksa düz vitesten şaşmayın. son zamanlarda özellikle lüks markaların düz vites seçenekleri kaldırıldı. her yer otomatik olacak yakında. otobüsler tırlar bile otomatik oldu. üreticilerin amaçlarını anlayamadım. tamam insanların rahat etmelerini ön plana çıkarıyorlar ama rahat etmek istemeyen kara düzen kullanmak isteyenleri düşünmüyorlar :D

Megane otomatik sanzimani focus v3 fiestada da kullanılıyor. ..6dct250.uzun süredir bilinen bi sanziman

Geri