Ecu Fast yazılım+Race Chip tuning

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan derici
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
söylediklerinize tamamen katılıyorum ve çok da iyi bilmediğim dpf konusunu da açıkladığınız için ayrıca teşekkür ederim hocam. yukarıda (kendisi belki hatırlamaz geceucusu.com sitesinden tanışmış olduğumuz) servet abi de dpf konusundan bahsetmiş.
Genel kanıya bakacak olursak işin ehli yerde yapılması hususunda hemfikiriz sanırım :)

o teşekkür benden size saygınız ve seviyeli oluşunuz ve yardımseverliğiniz için.

evet bencede kesinlikle işin ehli ve dahada önemlisi samimi olan bir yazılımcı arkadaş bulup sihirli kelime olan SOFT yazılım istiyorum demektir.

sorun şu:

1) X firması geçmişte terbiyeli,limitlerini bilen işin ehli bir firmada olsa bugünkü sidik yarışı misali sırf numaralara verilere odaklanan son kullanıcı (bizler) yüzünden uçuk kaçık rakamlar vaad eden Y firmasıyla rekabet etmek için kendiside uçuk değerler vaad etmek zorunda kalıyor ,ha sorun teşkil ettiğini biliyormu biliyor ama işte göz göre göre bu sektör böyle oldu maalesef.

2) açıkcası benim tek ama tek ciddiye alacağım firma aslında bu işin öncüsü hatta bu işi şu an yapanların daha henüz doğmamışken yapanları olan Superchips firmasıdır,
nedenmi çünkü gerçekten kurumsal,gerçekten kaliteli,son derece tecrübeli,global,garanti sürece ağır yasalara tabii olan İngiltere mahkemesince denetlenir yani size kazık atmaları çok çok zordur.

şimdi eğer superchips firmasına girerseniz adamlar bugün bizim sidik Racerların 90hpden 140hp-150hp aldığı 1.6 vag tdilar için 145hp almışlar yani gayetde yüksek bir güç

buyrun bakınız:

http://www.superchips.co.uk/curves/16tdi 90PS.pdf

ama birebir aynı firma benzer güçler üreten 1.5 dci 90hp clio 4 için 108hp vermiş buyrun bakınız:

http://www.superchips.co.uk/curves/1.5dCi 90PS EU5.pdf

özetle yarın siz superchipsi ben baz alırım dedinizmi bir forumda muhakak 3-5 kıl tipler çıkıp o eskide kaldı,superchips çoktan demode oldu vs dedimi bilinki tamda aksine adamlar son derece araca özel çalışıp veri veriyor ezbere dayalı değil. bugün bizimkiler 90hp 1.6tdi 130 olduysa 1.5 dci90da en az 125 olur mantığıyla çalışıyor harbuki gerçek 1.6tdi 140 olabilirken 1.5dci 108hp çünkü ikisininde turbosu,pompası,enjektörü,sıkıştırma oranı,egzantril değerleri,valf sayısı farklı ve öyle ezbere dayalı konuşulmaz.

ben 3 yıl önce bu superchipsi sunduğumda 108hp diye millet güldü ve 125hp değer verdi o değeri bugün veren firma şu an 110hp öneriyor :) artık ne yaşadı yada yaşatıysa :)

superchips i duymuştum btg maslak diye bir firma uyguluyordu maslak oto sanyisinde..hatta bir dönem fiyat almıştım ama baya pahalı gelmişti ecufast e yonelmiştim mali sebeplerden ötürü.. bana yurtdışından yazılımı şasi no ya göre aldıklarını söylemişlerdi.. oraya bir defasında da sprint booster ı denemek için gitmiştim.. ancak çok matah birşey olmadığı kanısına varmıştım. pedala 3 cm bastıgınızda 5 cm basmışsınız gibi gösterip araç beynini kandıran bir aletti. aslında tepki süresini kısalttığını söylüyordu ancak o dönemki tek kavrama yarı otomatik aracımda şanzımandan ileri gelen gecikmelere bir faydası olmamıştı doğal olarak.. kısa bir test yapıp bana uygun birşey olmadığını anlamıştım. sonra çok türevleri çıktı tabi pedal commander gibi..

Son düzenleme:
arkadaslar ben dun biraz arastırdım ve ecufast diuye bir firma varmıs bunu yapan

dün zellikle gittim görüştüm hiç bir şekilde mekanik bir düzeltme filan yapmadan egr ve dpf iptali yapmadan yazılım ile obd2 soketinden halledildiğini ve 1.6 dci 130 ps olan 5 araca yaptığını herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını belirtti

performans olarakta 160 ps 380 tork olur dedı

dyno testinede aracımı sokabileceğini söyledi

açıkcası hoşuma gitti :)

Ben araçlarıma Mg Remaps firmasında müdahale ettirdim hep. Firma önemli, ehil yer en önemlisi

Forum sponsorumuz Can Başel ilede görüşün. İstanbuldaysanız tabii.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Her aracımda racechip ultimate kullandım. Performans hissedilir olarak farklı. Üstelik söküp istediğiniz araca göre program attırıp kullanabiliyorsunuz. Tavsiye ederim. Araca yaptığım en iyi yatırım. Sehir ici 3.7 - 4 arası yakıyorum...

Abi senin arac ne ve hangi sehirdesin ki sehir ici yakit cok super mis

Samsung cihazımdan gönderildi.

Dr.Ecu gerçek adıyla Özgün ve Ecu Fast gerçek adıyla Alper aslında zamanında ortaktı nasıl beceriyorlar bilmiyorum ama netde araştırmaya girince ikisi içinde son derece olumlu yorumlarla karşılaşırsın harbuki bu 2 firma ile birlikte Megachips Mehmet tamda bahsettiğim bir biriyleriyle sürekli sidik yarışında olan vede ortalığı alt üst eden firmalardır.

bakınız ben demiyorumki işi bilmiyorlar özellikle Alper son derece tecrübeli ama maalesef 3üde sadece cebini düşünen insanlar diyim terbiyemi bozmim,etrafımda 3ündende çok ama çok şikayet var açıkcası.

bende aynen Servet bey gibi ya MG Remaps'te yaptırırdım yada Remaps firmasında

Geri