Direksiyonu bırakınca kendi kendine hafif sağa dönüyor

Adaptasyon olayini yeni duydum. Ben durumumu izah edeyim. Bu yaz küçük bir kaza yaşadım bu kaza neticesinde sağ ön tekeri değiştirmek zorunda kaldım Tabii diğerleri eski sağ ön teker Yeni olunca Aynen dediğiniz gibi hocam direksiyon Şöyle 1 milim kadar dönüyor fakat kendini toplamıyor not yaptırdığım Balance yaptırdım yok nafile en sonunda tekerlerin yerini değiştirdim tekerlerin yerini değiştirince yeni tekerleği nereye takarsam direksiyon o tarafa yatıyor Yani direkt tekerlerin uyumsuzluğu çok önemli direksiyonda akat adaptasyon olayını İlk defa duydum arkadaştan ilk servise gittiğimde bu adaptasyon olayını soracağım

Bu adaptasyon dedikleri nedir hocam tam olarak açabilir misiniz Bu konuda bize bilgi verebilir misiniz bu rotla alakalı bir durum değil mi

Adaptasyon ayari direksyonla mi alakali acaba

Evet hocam, tekerliklerin hangi koordinatta gidecegini ayarliyor. Beyine baglanip, aracin haritasindan koordinat giriyorlar diyebiliyorum, boylelikle araciniz duzelmis oluyor(eger rot balansinizi da duzelttirdiyseniz)

Hmmm onu benim aracta yaptilar olmadi tabiki tekerin biri yeni o tarafa cekme yapiyor

Arkadaşlar rot ayarı için kontrole gittim sağ ön toe ayarında milimetrik bir ayar yaptılar test sürüşü yaptım. Sorun devam ediyordu. Sonrasında arka lastikler jantlarla birlikte önlerle yer değiştirilince düzeldi.

Arkadaşlar rot ayarı için kontrole gittim sağ ön toe ayarında milimetrik bir ayar yaptılar test sürüşü yaptım. Sorun devam ediyordu. Sonrasında arka lastikler jantlarla birlikte önlerle yer değiştirilince düzeldi.
Geçmiş olsun

Aynen hocam tekerlerden kaynaklaniyo bu sorun

Benimde 1 tane lastik yeni onu nereye takarsam o tarafa cekiyo arac

Hocam benim araç da kış lastiklerini taktırdıktan sonra sola çekmeye başlamıştı. Lastikçiye gittim Rot balans a baktı Sol tabla fişeğinin değişmesi gerek dedi. Bir çukurdan hızlıca geçmişim ondan sonra olmuş. Bir ara baktıracağım bakalım.

Geri