Direksiyon sesi

Arkadaşlar aynı sorun bendede var aracim 2015 clio joy direksiyonu saga ve sola cevirdigimde sanki bir sürtünme sesi ve gicirdama sesi geliyor. Başka karşılaşan olmadi mı bu sorunla yarın servise götürcem cevabı burada paylaşırım

Bende de var sorun servise götürdüm normal dediler maise şikayet edeceğim çünkü normal değil ses. Bakalım sizin arabaya ne diyecekler.

Ben 3 yıl clio 4 kullandım hıc ses duymadım, 2 defa direksiyon kutusu degıstı, 3 defa takozlar degıstı ama, direksiyondan ses duymadım acıkcası :soru

Direksiyonu normal çevirince mi ?
Sonuna kadar yani direksiyonu son turuna kadar çevirince mi ?
Son tur da normal o ses, devir saatini bile oynatır.
Ama normal çevirince yapıyorsa vestanoz a kadar fikir beyan edilebilir.

Direksiyonu normal çevirince mi ?
Sonuna kadar yani direksiyonu son turuna kadar çevirince mi ?
Son tur da normal o ses, devir saatini bile oynatır.
Ama normal çevirince yapıyorsa vestanoz a kadar fikir beyan edilebilir.

Durur halde sağa veya sola çevirmeye başlayınca plastik sürtünme sesi geliyor.

Hava sıcaklıklarına bağlı olarak direksiyon kutusundan gelen bir ses olduğunu daha önceki aracımda(vw polo) ve şuan ki clio IV aracımda da tecrübe etmem üzerine rahatlıkla söyleyebilirim. Endişe edilecek bir durum yok. Havalar soğuyunca normale dönecektir. Evet elektrikli direksiyon kutularının böyle bir sorunu var. Bunu üretici kabul etmiyor ve kullanıma engel teşkil etmediği için "bir sorun yok" diyor. Ayrıca hava sıcaklıklarına bağlı olmaksızın çok uzun yol yapınca da aynı sorun ortaya çıkabiliyor.

Direksiyon kutusu arızasını renault değil servisler kabul etmiyor. Ben kendi şehirimde olan bir servise gittiğimde problem yok diyen servis, başka bir şehirde kontrol ettirdiğimde direk direksiyon kutusu arızalı garantiden değişim verdi. Renault sorunun farkında. Servis listelerinde bu parçanın sorun yaratabildiği bilgiside var sistemlerinde. Olay tamamen ustaların işgüzarlığı. Arabanız garanti kapsamındaysa başka servise gitmekten çekinmeyin.

Hava sıcaklıklarına bağlı olarak direksiyon kutusundan gelen bir ses olduğunu daha önceki aracımda(vw polo) ve şuan ki clio IV aracımda da tecrübe etmem üzerine rahatlıkla söyleyebilirim. Endişe edilecek bir durum yok. Havalar soğuyunca normale dönecektir. Evet elektrikli direksiyon kutularının böyle bir sorunu var. Bunu üretici kabul etmiyor ve kullanıma engel teşkil etmediği için "bir sorun yok" diyor. Ayrıca hava sıcaklıklarına bağlı olmaksızın çok uzun yol yapınca da aynı sorun ortaya çıkabiliyor.

elektrikli direksiyonlar hidrolik direksiyonundan farksızdır ses yapma konusunda, direksiyon sırf elektrikli diye tabir edildiği için mekanizma farklı gelmesin gözünüze her ikiside temelde birebir aynıdır tek fark biri hidrolik yağ ile yumuşuyor diğeri aküden,alternatörden alınan güç ile özetle ses yapan metalik mekanik kısmı ve özelliklede kutu diye tabir edilen kısmı aynı.

ikincisi ses yapması sizin tarif ettiğinizin tam tersinedirki muhtemelen üye olan hiçyoksa 100 kişide teyit edecektir bu tarz direksiyon kutusu, Viraj denge çubuğu gibi mekanik parçaların sesi kışın artar tarif ettiğiniz gibi geçmez, sizin için geçiyorsa yaşadığınız ilde çok yağmur,kar olması gibi basit ve temel baskın gelen yan sesler olabilir ses ordadır ama başka sesler yüüznden siz duymuyorsunuzdur gibi.

Geri