Aracım kangoo 1 clio motorlu. ilk aldığımda devir saatim yoktu 1.5 dizel clio ya at beyaz zeminli bi gösterge aldım birebir olarak taktım ve sorunsuz çalıştı... bildiğiniz üzere bu göstergelerin ekran fonksiyonları silecek kolundaki tuşla kontrol ediliyor bende gösterge arkasındaki kırmızı soketin 6 nolu ucuna bir düğme bağladım ve düğmenin öteki ucunuda şaseye verdim ve düğmeye her basışımda ekrandaki km bilgilerinide gördüm ve baktımki göstergede yol bilgisayarıda mevcut ama tabi çalışmıyor biraz araştırma yaparak göstergenin yol bilgisayarının bilgi ucunun kırmızı soket üzerindeki 7 nolu pin olduğu bilgisine ulaştım tabi o pin benim sokette boştu... Bunun neticesinde yedi nolu pin ucunun ecu ya gittiyi kanatine vararak araştırmama devam ettim ve clio 1.4 8v kangoo 1.4 8v symbol 1.4 8v kangoo pampa bu modellerin siemens sirius 32 ecu kullandıkları bilgisine ulaştım araştırmamı derinleştirerek göstergenin 7. pın e bağlanması gereken kablonun ecu nun 11 nolu ucuna bağlandığı bilgisine ulaştım hemen göstergeden ecu ya kablo cektim ve 11 nolu uca bağladım ve mutlu son ilk aldığımda devir saati bile olmayan kangoo mda artık yol bilgisayarı bile var... yani uzun lafın kısası 1.4 8v bu motora sahipse aracınız orjınal yol bilgisayarınız olabılır.. dizel ecu ucuda mevcut dizel olanlarda devir saati ve yol bilgisayarı kullanabılırler tabi yol bilgisayar özellıklı bi gösterge alarak çıkmacılardan benım kullandım göstergenin resmide mevcut...
Not:Alıntıdır...
Not:Alıntıdır...