Degisen Baskı Balata Gecmeyen Vites sorunsalı

Akylsamet

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamın aleyküm ustalarim size danismak istedim kafayi yemek uzereyim

Clio 4 1.2 aracım var 1 hafta evvel 120 binde baski balata degisimi icin ustaya gittim montrö marka yerli baski balata seti taktık arabayi teslim aldim arac sogukken vites geçişleri harika ama araba sicak iken 1 ve 3 vites gecisleri zorlu oluyor bazen gecmiyor dediler ki baski balata bozuk gittik orjinal fransiz uretimi mais baskı balata seti aldik onu taktik yine ayni sorun devam ediyor araba sogukken harika sicak ike 1. Ve 3. vitese zor geçiyor. 3 4 ustaya gittim kimi yağ dedi kiki şanzıman açılacak disliler bakilcak dedi kimi senkromenc atilcak dedi basina boyle bi olay gelen var mi acaba çözümü nedir ustaya sordum yag icin 75w80 koydum dedi biri yine degistir o yağı dedi kimisi yağdan olmaz dedi sizlerin fikirlerini almak istiyorum saygilar

Merhaba
Sana tavsiyem Yetkili servise git 200 veya 300 fazla alırlar kafan rahat muhattabın olur en azından yapamazsa onarıp takip etmek zorunda kalır.

Bu aksam şanzıman yağını degistircem birdaha bakalim sonra ne olucak

Selamlar hocam anladığım kadarıyla sizin aracın volan bozuk volana bi baktırmanı tavsiye ederim üzerinde çizik vardır muhtemelen siz ya tornada sildirin yada yenisini takın
Zaten vites dişlisinde sorun olsaydı baskı balata değişmeden öncede aynı sorun olurdu
şayet yağdan kaynaklı olsaydı diğer vites geçişlerinde de aynı sorunu yapardı
ama eski baskının aşınması yoğun olduğunda volanı çizer ve yer yapar büyük ihtimal volandan olur gene de diğer arkadaşların başına geldiyse onlarda aydınlatır

Son düzenleme:
Geri