Dci edc için yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fbulut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fbulut

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum,öncelikle hepinize iyi forumlar diliyorum.
Galericiden almayı düşündüğüm bir megane 3 dci edc var, 70 binde, 2011 expression plus, bagajda boya var diyor,tramerde 1600 tl hasar çıkıyor, sanırım bundan. Değişen olsaydı sanırım miktar çok daha fazla olurdu.
Aracı kısa mesafede kullandım, çok seri,begendim.
Araçla ilgili nelere bakmam gerekiyor, bu araçların ağır bakımları ne zaman oluyor,triger ne zaman değişiyor? Araçla ilgili kayitlari istesem yetkili servisten ogrenebilirmiyim acaba? Bir de yetkili servisten eksper raporu alabilirmiyim?
Ankaradayim, bu konuda bilgisizim, yardımcı olursanız sevinirim.
Fatih

eksper raporu alabilirsiniz.servis bakımlı ise kayıtlarını da görebilirsiniz.plakadan muayene sorgulaması da yapın mutlaka.hayırlısı olsun :eyv

Merhaba arkadaşım. Yetkili servisler expertiz yapmiyorlar yapsalar dahi size bir rapor/evrak vermiyor. Eğer araç yetkili servis bakimli ise geçmişini öğrenebilirsiniz. Bu araçların 4 yilda bir mazot filtresi(150tl) ve 80.000km de bir ağır bakımı vardır. Ankara-bursa-İzmirde dynomoss diye bir araç test merkezi orda alacağın araca iyi bir expertiz yaparlar. Simdiden hayirli olsun diyelim

Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum,öncelikle hepinize iyi forumlar diliyorum.
Galericiden almayı düşündüğüm bir megane 3 dci edc var, 70 binde, 2011 expression plus, bagajda boya var diyor,tramerde 1600 tl hasar çıkıyor, sanırım bundan. Değişen olsaydı sanırım miktar çok daha fazla olurdu.
Aracı kısa mesafede kullandım, çok seri,begendim.
Araçla ilgili nelere bakmam gerekiyor, bu araçların ağır bakımları ne zaman oluyor,triger ne zaman değişiyor? Araçla ilgili kayitlari istesem yetkili servisten ogrenebilirmiyim acaba? Bir de yetkili servisten eksper raporu alabilirmiyim?
Ankaradayim, bu konuda bilgisizim, yardımcı olursanız sevinirim.
Fatih

Merhaba. Ağır bakım 80.000km veya 4 yılda bir yapılıyor. Araba 2011 model olduğu için bu yıl triger bakımı var. Hasar için söylenene pek inanmayın. Mutlaka bir bilene arabayı gösterin. Başka hasar da olur cepten yaptırmıştır tramerde görünmez vs. Servisler ekspertiz pek yapmıyor yapsa da fiyatlar uçuyor. O nedenle yapan servis bulamazsanız eğer internetten civarınızda bu işi yapan yerleri araştırın. Ankara'da oto ekspertiz filan deyin Google'da çıkar mutlaka. Onlar a dan z ye arabayı kontrol ederler ve yazılı rapor da verirler. Fiyatlar da daha uygun olur. Aracın servis bakımları hakkında bilgiyi ruhsat sahibi ile birlikte alabilirsiniz. Size vermezler.

Yanlis anlamasin kimse ama ben edc sanziman ile ilgili bukadar ardi ardina siktinti sorun varken asla ozelliklede 2013deki revizyonsuz versiyonu olan 2010-2012 olan vede 80 bindeki olanindan uzak dururdum eger otomatik sart degil ise duz tercih edib basiniz agrimasin eger otomatik sart ise honda civic otomatik tercih edib yeni cift kavramalilarin neredeysr hepsi problemli ve masrafli :(

Yanlis anlamasin kimse ama ben edc sanziman ile ilgili bukadar ardi ardina siktinti sorun varken asla ozelliklede 2013deki revizyonsuz versiyonu olan 2010-2012 olan vede 80 bindeki olanindan uzak dururdum eger otomatik sart degil ise duz tercih edib basiniz agrimasin eger otomatik sart ise honda civic otomatik tercih edib yeni cift kavramalilarin neredeysr hepsi problemli ve masrafli :(

:) Mr.clio kardeşim seninle bir tanışmak nasip olmadı gitti. O kadar soruyorum, ne adını veriyorsun ne işyeri adresini ki getirip gösterecem şu benim arabayı sana. Hatta bin gez dolaş. Türkiye'de tek benimki anlaşılan:). Kaçırma bak bu fırsatı.

EK: Değerli kardeşim. Yardım istemiştin konuyla ilgili elimden geldiğince bilgi verdim. EDC şanzımana kafan takılmasın, devrim niteliğinde bir makinedir. Vites geçişlerini hissetmezsin, manuel kadar az yakar, 6 ileridir, seridir, yokuş kalkış desteklidir vs.vs. Kafanız karışmasın. Kullananlara sorun, servislere sorun bilgi alın. Elbet içinde arıza yapanı da çıkar. Hangi araba arıza yapmaz ki. Ben alırken araştırarak aldım. Alın terimizi veriyoruz sonuçta, piyango parası değil verdiğimiz. İçiniz rahat olsun. Ben son derece memnunum bir kullanıcısı olarak ve herkese tavsiye ediyorum.

Arkadaşlar, bir süre tatile çıkıyorum forumda olamayacağım. Görüşmek üzere.

Son düzenleme:
EDC şanzımanı beğenmiyorsun tamam bunu anlayışla karşılarım sevme zorunda değilsin ama şimdi de başka marka önermeye başladın bu hiç hoş olmadı !
Millet senin bu yazdıkların yüzünden markadan soğuyacak, arabası olan satamayacak...

Kim ne derse desin yeni araç alınacaksa hiç arıza yapmayan şanzımanlar honda, mercedes ve bmw de.

EDC şanzımanı beğenmiyorsun tamam bunu anlayışla karşılarım sevme zorunda değilsin ama şimdi de başka marka önermeye başladın bu hiç hoş olmadı !
Millet senin bu yazdıkların yüzünden markadan soğuyacak, arabası olan satamayacak...

burası Renault ticari çıkarları doğrultusunda ilerleyecek bir platformu yoksa gerçekleri , doğruları paylaşacak, bilgi akışı sağlayacak , başka markalarında iyisi kötüsüyle değerlendirilmelerin yapılabileceği profosyonel bir paylaşım ağımı onu önce kendinize sormanız lazım?????

sonucu değerlendirir bana bildirirseniz ona göre gelecek yazılarımda uygun dil ile yazarım.

buradan anladığım sırf sizlerin çıkarı zarar görmesin diye bu aracı alacak arkadaştan edc ile ilgili gerçekleri saklamamızı, başka markalardaki daha iyi tercih olabilecek arkaşa tavsiyeleride saklamamızı istiyorsunuz doğrumuyuz?

burası Renault ticari çıkarları doğrultusunda ilerleyecek bir platformu yoksa gerçekleri , doğruları paylaşacak, bilgi akışı sağlayacak , başka markalarında iyisi kötüsüyle değerlendirilmelerin yapılabileceği profosyonel bir paylaşım ağımı onu önce kendinize sormanız lazım?????

sonucu değerlendirir bana bildirirseniz ona göre gelecek yazılarımda uygun dil ile yazarım.

buradan anladığım sırf sizlerin çıkarı zarar görmesin diye bu aracı alacak arkadaştan edc ile ilgili gerçekleri saklamamızı, başka markalardaki daha iyi tercih olabilecek arkaşa tavsiyeleride saklamamızı istiyorsunuz doğrumuyuz?
Forum genelinde bir çok yerde yazılan açıklamalardan anlaşılacağı üzere 2011 yılından bu yana Renault MAİS A.Ş'nin partner forum sitesiyiz, bir çok etkinliğe birlikte imza atıyoruz, araçlarda oluşan sorunlarda kendilerinden destek aldığımız oluyor, zamanında 40 üye aracına ücretsiz bakım hakkı verdikleri oldu, yeni çıkan araçlarla ilgili test sürüşleri, fabrika gezisi vs düzenliyoruz.
Forum ana sponsorumuz da Renault MAİS bayisi ve servisi, bu durumda MAİS bizim iş ortağımız diyebiliriz !
Senin konuyu nasıl anladığın önemli değil markayı başkaların nasıl anlattığın önemli !
He bu arada EDC şanzımanda sıkıntı yaşamadık inşallah yaşamayız da, bu birazda şans işi her markada bu tarz arızalar olabilir...

Geri