Dab radyolar hakkinda

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagatay52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
attachment.php
attachment.php
Çinli kardeşlerimiz üniversal olarak bize uygun fiyata imal ederler.

Heralde cogu radyo kanali kapatir, hele ufak capli radyo kanallari.

Sent from my iPhone using Tapatalk

O işler o kadar kolay değil arkadaşlar. Dijital istemeyen eski düzen dinlemeye devam eder. Kaç yıldır uydu yayını var ama uydu alıcısı olmadanda tv izlersiniz kalitesi sorun değilse. Kaç senedir dijital karasal yayına geçecekler tv için hala test yayınındna başka birşey yok. Toplam 100 kanal kapasiteli bir sistemmi olur ne yapacak o kadar kanal, mecburen eski hali ile yayına devam edecekler.

Telefondan bağlayıp dinleriz diyorsunuz da bakalım telefonların fm alıcıları buna uygun mu ?

İsyanım Teknolojiye Dostlar :) '' eski radyolar çöpeee ''

20 Milyon araçta bulunan radyolar çöp olacak!

oto-teyp-8.jpg

Yeni yılla birlikte mevcut kullanılan FM analog radyolar tarihe karışacak. Türkiye’de 24 bin 750 radyo istasyonunu kullanarak yayın yapan bin 57 radyo kanalı 2016’dan itibaren dijital sisteme geçmek zorunda kalacak. FM analog sistemden Digital Audio Broadcasting (DAB) sistemine geçilmesiyle birlikte artık daha kaliteli radyo yayınları kesintisiz olarak dinlenebilecek. Bu geçiş 20 milyon araç sahibine araç başına 40 ile 60 dolar arasında ekstra masraf çıkaracak. Değişimin iç pazara olan etkisi ise 11 milyar dolar olarak ölçülüyor.

ARTIK RADYO YAYINLARI KESİLMEYECEK

Antalya’da düzenlenen Türksat Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri’nde konuşan Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD) Genel Başkanı Hayrettin Özaydın, İstanbul’dan yola çıkan bir aracın yeni sistemle birlikte artık kesintisiz radyo dinleyebileceğini belirtti. CD kalitesinde yayın olacağını belirten Özaydın, “Şu an aktif olarak radyolar analog olarak faaliyette. Türkiye’de bin 57 radyo kanalı var. 270’i uydu aracılığıyla kullanılırken diğerlerinin tamamı karasal yayınla hizmet veriyor. Karasal yayın yapan bu kanallar analog yayın yaptığı zaman biz araçlarda kullanıyoruz. TUİK verilerine göre, 19 buçuk milyon araç var. Bu araçların tamamında radyo var. Bir müddet gittikten sonra yolda yayın kesiliyor. Bu artık yaşanmayacak. İstanbul’da bir yayına başladığınız da Türkiye’nin bütün bölgelerine gitseniz bile yayınlar kesintisiz olarak CD kalitesinde alabileceksiniz” dedi.

EN UCUZU 40 DOLAR

Arabalarda bulunan radyoların modülatörlerle yenilenemeyeceğini aktaran Hayrettin Özaydın, dijitale geçiş için herkesin cebinden bir miktar para çıkacağını, kesinlikle alternatif bir durumun söz konusu olmadığını anlattı. Dünya genelinde dijital radyoların en ucuzlarının 40 dolar olduğunu vurgulayan Özaydın, “Bu dünyada baktığınızda 40 ila 60 dolar arasında bir alt limitten başlıyor. Kullanıcının tercihine göre üst sınırları belirlemek mümkünde değil. Evlerde ve profesyonel sistemle kullanılan radyolar da isteğe bağlı olarak değişecektir. Minimum seviyede cihaz almak istiyoruz derseniz Sadece radyo olanlar 40 dolar radyo artı CD çalar isterseniz en az 60 doları gözden çıkarmak zorundasınız” diye konuştu.

ARABALARDAKİ RADYOLAR ÇÖP OLACAK

Özaydın, insanların artık her ilde aynı frekansta mevcut radyoyu dinleyeceğini belirtti. Dijital sistemin kötü bir yanının da analog sistem kadar kanal kapasitesi olmadığını vurgulayan Özaydın; “Dijital sistemde kanal kapasitesi analog kadar çok geniş değil. 100 civarında bir radyoyu kapsayabilecek. Bölgesel bir değişim söz konusu olacak. Bölgelerde de yerel radyolar var. RTÜK her bölgedeki en çok tercih edilen yerel kanalların 2 tanesini bu paketin içerisine alacak. Bölgede belediyelerin yaptığı radyo vericileri var. Bölgenin radyo vericisini belediye dijital hale getirirse dağda bize en kutsal görevlerden birini yapan çoban kardeşimiz türkülerini hışırtısız dijital olarak dinleyebilecek” dedi.

İsteyen DAB sistemiyle,isteyem FM anolog olarak dinler.İsteyende modülünü aracına ilave ettirip her iki sistemdende müziğini dinler.Bence sıkıntı yok.

İsteyen DAB sistemiyle,isteyem FM anolog olarak dinler.İsteyende modülünü aracına ilave ettirip her iki sistemdende müziğini dinler.Bence sıkıntı yok.
Aynı fikirdeyim. İnsanları ille bunu kullanacaksın diye zorlamanın anlamı yok. Bu durum bazı konularda tekelciliğe kadar gidebilir, bambaşka açılardan insanları mağdur edebilir. FM ve AM frekansların tabiri caizse içinin boşaltılması bir felaket veya savaş durumunda da insanlar için gerçek bir felakete dönüşebilir. Telsiz konusunda eğitimli arkadaşlar konuya daha hakimdir. Onları da yorumlarını merak ediyorum, acaba yanlış mı düşünüyorum?

Benim bulunduğum yerde zaten doğru düzgün çekmiyordu bu nedenle radyo dinlemeyi bile bıraktım. Yıllar geçti alışkanlık oldu radyoyu açmıyorum. USB ye devam :)

Aynı fikirdeyim. İnsanları ille bunu kullanacaksın diye zorlamanın anlamı yok. Bu durum bazı konularda tekelciliğe kadar gidebilir, bambaşka açılardan insanları mağdur edebilir. FM ve AM frekansların tabiri caizse içinin boşaltılması bir felaket veya savaş durumunda da insanlar için gerçek bir felakete dönüşebilir. Telsiz konusunda eğitimli arkadaşlar konuya daha hakimdir. Onları da yorumlarını merak ediyorum, acaba yanlış mı düşünüyorum?
Bu açıdan bakmamışım kardeşim, çok haklısın, savaş zamanlarında dijital yayın yapılması imkansız olacaktır...

Aux kabloyu telefona bağlayınca sesi aktarmazmı akıllı phoneler. :) denemek lazım bir. İçimiz rahat etsin.

SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri