Coupe motor elektirik arızası

tahtelbahir

Evren MERCAN,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar, bugün benim coupe ile bir adapazarı yolculuğu yaptım. Açıkçası aracın yakış değerleri basmadığım sürece çok iyiydi (O kadar modifiye işlemine rağmen). Ancak araçta elektirik arıza ışığı yandı, en başta umursamadım. Sonra giderken yandığında motor teklemeye başladı. Sonra tekrar söndü, özellikle boşa attığımda bir kaç saniye sonra yanıyor. Nedeni nedir? Lütfen bu konuda tecrübeli arkadaşlar yorum yapsın.
Bu Sakarya'ya vardığımda 100km ortalama yakıtım;

Bu da bahsettiğim arıza ışığı

Evren

Merdan'a uğra çözsün burdan ne kadar konuşsak hikaye.

Bizim kangoo da da var aynı sorun sonucu yazarsan sevinirim.

korkulan sey basa gelmiş zaten yakıtta azalmıs araba dizel donmus:D
o arıza dizel modellerde yanar
saka bi yana onun yanındaki yansaydı o2 sensoru derdim ki gene ihtimal dahilinde ama
sendeki durum enjeksiyon arızası yani enjektor basınc regulatoru ve sensoru o2 sensoru gibi bir olasılık icerir bir ihtimal ateslemedende olabilir

Bugün Merdan'a gittim. BF coupeyi bilgisayara bağladı. Benim bu arıza lambasının ancak enjeksiyon ve enjeksiyon basınç regülatörü yada benzin pompasıyla alakalı bir sorun olduğunda yandığını söyledi. Daha çok yüksek benzin debisini yetiştiremediğinde motorun korumaya almak için motoru 1-2 sn lik kapadığını söyledi. Benzin filtresinden, benzin pompasına, enjektör basınç regülatöründen, sensörüne kadar herşey olabilir dedi. Biz de ucuzdan başlayıp benzin filtresini değiştirdik. Ne hikmetse arıza ışığı yolda gene yandı, ancak bu sefer gidiş de bir sıkıntı yok (Son süratleri zorladıktan sonra sapıtıyor zaten). Merdan'da yolda kalana kadar kullanacaksın, diğer türlü neyi değiştireceğimizi bilemeyiz dedi. Malum İDE direkt püskürtme olduğu için enjektörlerinde sıkıntı olmayacağını düşündük, sanırım sorun regülatör de yada başındaki sensöründe...Her ikisi de bir dünya para, bakalım napacağız..Sonuçta bende araç yolda kalana kadar kullanacağım.

Son düzenleme:
geçmiş olsun

bendede aynı sorun vardı clio telsiz potansiyometre elektronik olandan pedal ve potansiyometre arasındaki bağlantı kopukluğundan dolayı yapıyormuş kabloda temassızlık olunca araç 2000dd de silkeleme yapıyor gaz pedalı devre dışı kalıyordu

Geçmiş olsun Evren. Sat git al bir tane F7R;)

yav arıza tespitte ne cıkıyor onu bilelim once
komple yakıt hattı 3.5 milyar
deneme yaılmayla bulunurmu bu iş

Geçmiş olsun Evren. Sat git al bir tane F7R;)
F7R dandik araba, şekli açmıyor beni..Ayrıca niye satacakmışım? Yoksa senin merhumun motorunu da mı satışa çıkardın :P

Geri