Continental Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DeepBaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DeepBaba

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Herkese selamlar, 19" Continental Sportcontact 5 lastiklerimden inanılmaz memnun kaldım. Yol tutuşu, fren mesafesi ve uzun ömürlü oluşu memnuniyetimin en büyük nedenlerinden. Ancak artık yeni yaz lastiği almam lazım. Sportcontact 5, Sportcontact 6 ve Premiumcontact 6 arasında kaldım. Makyajlı Talisman'lara Premiumcontact 6 takılıyor artık üretimde. Eğer tecrübe ettiyseniz, seçimimi yapmamda yardımcı olacak değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Herkese selamlar, 19" Continental Sportcontact 5 lastiklerimden inanılmaz memnun kaldım. Yol tutuşu, fren mesafesi ve uzun ömürlü oluşu memnuniyetimin en büyük nedenlerinden. Ancak artık yeni yaz lastiği almam lazım. Sportcontact 5, Sportcontact 6 ve Premiumcontact 6 arasında kaldım. Makyajlı Talisman'lara Premiumcontact 6 takılıyor artık üretimde. Eğer tecrübe ettiyseniz, seçimimi yapmamda yardımcı olacak değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Megane aracımda 18" ikisini de kullandım. Şu anda premium contact 6 var ancak net olarak sportcontact diyorum.

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sportcontact 5 kullanıyorum, çok memnunum. Önceden Goodyear vardı. Ona göre çok daha güven veriyor. Bence Sportcontact 5 ten devam edebilirsiniz.

Ben 100.000 KM 'e gelince yazlık lastikleri (245 40 R19 98Y) PremiumContact 6 ile değiştirdim. Orijinal üzerindeki lastikler Sportcontact 5 idi, fabrika bunu taktı diye ben yine aynısını yada bir üst güncellemesi olan Sportcontact 6 'yı takacaktım (Sportcontact 5 yeni tarihli yoktu zaten) Lakin lastikçim benim yumuşak ve yavaş araba kullandığımı bildiği için bana PremiumContact 6 tavsiye etti.

İnanılmaz yumuşak ve konforlu bir sürüş veriyor bu lastik. Araba Mercedes E serisi vali arabası gibi yumuşacık oldu ki bu benim tam olarak istediğimdi. Bu yüzden çok memnunum.
İstanbul içinde veya şehirler arası yolda virajlarda yada yol tutma konusunda da her hangi bir sıkıntı yaşamadım. Eski konforuma göre araç epey savrulacak diye de bekliyordum aslında ama hiç öyle bir his yaratmadı bana (NOT: Aktif olarak İSTANBUL - İZMİR otobanında da sürüyorum. Maksimum 150 km/h yapıyorum adaptif hız sabitleyiciyle. 150 km/h 'nin üzerindeki hızlarda nasıl bir tepki verir bu lastik bilmiyorum. Gerçi eski Sportcontact 5 ile de 200 km/h sabit hızda epey gitmiştim yine aynı otobanda. Araç çok savruluyor ve hiç güven vermiyordu. Yani lastikler Sportcontact dahi olsa, araç yüksek hızlarda hiç güven vermiyor )

Lastik seçiminde önemli olan, ne tür bir sürüş zevkiniz var. Eğer agresif ve sportif kullanımlı birisi iseniz Sportcontact, sakin ve dingin kullanan birisi iseniz Premiumcontact tavsiye edilebilir.

Son düzenleme:
Oldukça sakin kullandığım için Premiumcontact 6 alacağım Mart-Nisan gibi. Cevaplarınız için çok teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Geri