Çok Sevdiğim aracımdan soğumak üzereyim.Lütfen Yardım

burakkorull

Kayıtlı Üye
35-İzmir
Merhaba Dostlar

Aracımı çok seviyorum 2014 Model 1.5 Dci Joy 75 lik olmasına karşılık satın aldığım günden bu yana asla üzmedi.Tüm Bakımları tamam Ağır bakım tamam fakat çözemediğimiz sorun ise şudur.

4 Lastik Yeni Değiştirdim Continental 185/65/15 Taktırdım.

Fren Balata TRW taktırdım yeni fakat ( Diskler Değişmedi )

( Yavaşlamaya başladığım da Ön taraftan tarifini yapamadığım bir ses geliyor.Islık çalmak değil balata sürtme sesi değil boşlukta uğultu gibi.ya da fren yapmayı bitirmeye yakın iki metal bir birine sürter gibi sesler geliyor siz tarih edebilirseniz bana yardımcı olun.servis sorun bulamadı ama sorun devam ediyor dışarı ya gösterdim bulamadılar kafayı yemek üzereyim.

Sizce ? 1.5 Dci Aracımı verip

0,9 Tce veya 1.2 Clio4 Full Dolu paket almak mantıklı olur mu? 90 lık almak şartı ile ne kadar bir kayıp olur ? km'si 50-60 binler de olanından almak sizce olumlu olur mu ?

Teşekkürler :bayrak

merhaba canınızın nekadr sıkkın olduğunu tahmin ediyorum. Ben de takıntılıyım. Tamam boşver yada duymamazlıktan gelemem.
trw tanışmam 2014 yılında oldu ozaman clio2 vardı cantlarından kulaklarımında mahvetti. Ben balata götürüp bunları tak demiştim ;) tekrar 1 ay sonra ustam gidip bunlardan şikayetciyim dediğimde gel bak adı duyulmadık bi balata var ama garantili problem olursa değiştiririz dedi. Kale marka taktı çok memnun kaldım. kendi aracımda da şirket araçlarında o gündür hep kale marka kullandık 5 senedir kale kullanan biri olarak yaklaşık 4 araç kullandım ikisinde de kale takdırdım şimdiye kadar ses , jant kirliliği disk aşınması vs bir problem yaşamadım. 2018 de clio4 aldım henüz henüz balatalarını kaleye çevirmedim.

0,9 tce 90lık yakıt tüketimi Ankara da sakin kullanım 5,50 lt / 6 lt
şehir dışı 4,0 lt /4,5 lt ortala hız 95 di sanırım geçen sene Ankara -Didim

sizin arabanın yakıtının daha düşük olduğuna eminim seçim size kalmış.

evet yakıt değerleri düşük ama önden gelen ses beni delirtecek.

Merhaba Dostlar

Aracımı çok seviyorum 2014 Model 1.5 Dci Joy 75 lik olmasına karşılık satın aldığım günden bu yana asla üzmedi.Tüm Bakımları tamam Ağır bakım tamam fakat çözemediğimiz sorun ise şudur.

( Yavaşlamaya başladığım da Ön taraftan tarifini yapamadığım bir ses geliyor.Islık çalmak değil balata sürtme sesi değil boşlukta uğultu gibi.ya da fren yapmayı bitirmeye yakın iki metal bir birine sürter gibi sesler geliyor siz tarih edebilirseniz bana yardımcı olun.servis sorun bulamadı ama sorun devam ediyor dışarı ya gösterdim bulamadılar kafayı yemek üzereyim.

0,9 Tce veya 1.2 Clio4 Full Dolu paket almak mantıklı olur mu? 90 lık almak şartı ile ne kadar bir kayıp olur ? km'si 50-60 binler de olanından almak sizce olumlu olur mu ?

Öncelikle geçmiş olsun. Eğer bahsettiğiniz ses ötme değil de kazınma gibi bir ses ise aşırı yüklenme sonucu balatalar özelliğini kaybetmiş olabilir. Benim aracımda da (Scenic 2) yayladan toplam 6 kişi inerken balatalar aşırı yüklenme sonucu yanarak yüzeyi metal gibi olmuştu. Bu arada kötülemek gibi olmasın ama benim balatalarım da TRW idi. 3 gün önce MGA marka balatalar ile değişim yapıldı ve sorun çözüldü. Siz de balataları bir kontrol ettirin şayet balatalarda bir anormallik yoksa disklerden de kaynaklanıyor olabilir.

Bende de aynı sorun vardı balataları değiştirdim sorun çözüldü. ve benim lastikler 205 45 17 fren performansı gerçekten çok olumlu etkiledi. yakıt ise 5 ti 5.7 ye çıktı

Aynı ses sorunu bendede var bildiğin balata bitmişte diske sürtüyor sesi.Lakin balata yarıya bile gelmemiş.Serviste orjinal taktırmıştım 1 sene olmadı taktıralı 25 bin km anca yaptım.Fazla takılmamak lazım.

Yetkili servisden mı bakımlı yoksa dışardan mı?

80 bine kadar yetkılıi servis bakımlı 11 bin son bakım disarıda yapıldı

Merhaba Dostlar

Aynı ses iki gündür benim araçta da geliyor, düz yolda değil de yokuş aşağı durduğumda geliyor balata ötme sesi değil onu hepimiz iyi biliriz, lastik sesi desen değil değişik bir ses çok yaparsa ustaya gösteririm bu arada çözüm bulursanız bizi de bilgilendirin.

ben hala sesin neden kaynaklandığını bulamadım siz de bulursanız çözüme kavuşursanız bana bilgi verir misiniz ?

Geri