Clio5 enjeksiyonu kontrol ettirin + egzoz emisyon kontrol ettirin hatası

bypirate

Kayıtlı Üye
42-Konya
Öncelikler herkese merhaba aranıza yeni katıldım

aracımı 1 yıl önce 2.el aldım (2020 model clio5 touch 1.3 tce -135.000 km de benzinli) aracımı aldıktan 1 ay sonra geç çalışma marş sündürme sıkıntısı meydana geldi bir çok ustaya gittim bir çok arıza tespit cihazına bağladılar bu sürede ;

-benzin basınç regülatörü
-enjeksiyon temizliği
-ateşleme bujileri değişimi
-benzin basınç kontrolü
-fabrika çıkışlı sıfır akü değişimi

yapıldı ancak ilk marşta 2-3 saniye geç sündürme arızası geçmediği gibi (sıcak veya soğuk çalıştırma farketmeksizin sündürüyor marşı) + arıza lambası yaktı 1 aydır ikazda şöyle yazmaktadır ;

"enjeksiyonu kontrol ettirin + egzoz emisyon kontrol ettirin" araç bu arıza lambasını yaktıktan sonra çekişten düşüyor gaz yemiyor

evet arkadaşlar başına gelen varmı yardımcı olurmusunuz herkese iyi günler

Merhaba, yapılacak çoğu şeyi yapmışsınız, aracın katalizörü tıkanmış olabilir, bu kontrolü yaptılar mı ?

aracın katalizörü tık
Merhaba cevabınız için öncelikle teşekkür ederim bugün verdiği egzoz emisyon hatasından sonra yarın sabah ustaya bırakacağım dediğiniz katalizör tıkanması ihtimalini de ustaya sunacağım

tamirci aradı turboda kaçak vardı hallettim dedi ama araçtaki hala sorunlar ;

geç çalışma ( marş sündürme )
çekişten düştü ve gaz yemiyor gibi

bu problemler devam ediyor + enjeksiyon kontrol ettirin arızası belirdi ( yine )

usta benzin basınç valfi olabilir dedi ama ben bu bu parçayı netten çıkma alıp daha önce değiştirdim ancak arıza geçmemişti usta da çıkma olmaz sıfır takılması lazım dedi buraya gelen araçlardan deneyelim dedi arıza o parçadansa tedariğine bakalım dedi parça ekteki resimde

bakalım parça denk gelirse deneyeceğiz ...

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-10-02 150401.webp
    Ekran görüntüsü 2024-10-02 150401.webp
    6.6 KB · Görüntüleme: 14
Geri