Clio4 joy 2014 arka kapı hoparlör için deste

Merhaba clio 4 joy vardı bir önceki aracım;
Bende tamamen keşif duygusuyla öncelikle orjinal ekran ve çerceve getirttim sonra gittim sony gs1621 16 cm 120watt rms hoparlörü aldım teyp ve çerceve montajı kendim rahatlıkla yaptım hoparlör için bassreflex yuvasını kestim orjinal kabollarına monte ettim sonuç tam istediğim gibi olmadı ünite hoparlörleri besleyemiyor ve hoparlör malesef bas körükleri kapıya sürtüyor bass alınamıyor herkese tavsiyem ya arabayı değiştirmek ki ben öle yaptım yada 13 cm 70-80 watt rms veren bir hoparlör alıp taktırmanız ve kesinlikle bir anfi şart anfi alırken 2 çeşiti var orjinal üniteye kullanacaksanız dönüştürücü filan gerekiyor ve kalite düşüyor anfiyi aldıktan sonra öğrendim ve anfiyi kullanmaktan vazgeçtim evde yatıyor

Ben dönüştürücü ile kullanıyorum herhangi bir kayıp yok kalite anlamında. Hatta biraz daha iyisi gelmişti son gittiğimde onu taktı usta. İki dönüştürücü var benim araçta biri boşta ileride lazim olur diye takmıştı. Dönüştürücü olmadan orijinal üniteyi kullanma şansımız yok. Donusturucunun görevi orijinal ünite ile amfi arasındaki bağlantıyı kurmak. Ses kalitesine bir etkisi yok.

Hızlı yanıt alabilmek icin alıntı yaparak cevaplayın

Twitter : @tanseler
Instagram : @tanseler
iMessage : tanseler@me.com

Arkadaşlar bende 2015 model 1.2 joy var, arkalara hoperlör taktırıcam kablo mevcutta varmı kapının içinde? birde kaç watt takmam lazım? amfi vs gerekir mi? subwoofer istemiyorum.

Arkadaşlar bende 2015 model 1.2 joy var, arkalara hoperlör taktırıcam kablo mevcutta varmı kapının içinde? birde kaç watt takmam lazım? amfi vs gerekir mi? subwoofer istemiyorum.

Kablo var mi bilmiyorum fakat bass olmadan sadece hoparlör takacaksanız mevcuttan biraz daha fazla ses alırsınız ve belli bir kademeyi geçince ses yine bozulur.

Hızlı yanıt alabilmek icin alıntı yaparak cevaplayın

Twitter : @tanseler
Instagram : @tanseler
iMessage : tanseler@me.com

2014 clio için önde plastikten bass reflex kutusu var, yuvası 13cm için tasarlanmış, etrafını 16cm kabul edecek şekilde traşlarsanız ve aşağıdaki hoparlörü koyar bass reflex borusunuda bir sünger yada çorap ile kapatırsanız çok daha iyi olur.

arka hoparlörler ise yuva ve hoparlör dahildir beraber yekparedir özetle zaten değil 16cm başka marka model 13cm bile takacak olsanız sistemi tamamen kesip biçmiş olacaksınız ve açıkcası tamda yerine oturmayacaktır hep yamuk yumuk ve zayıf oluyor.

onun yerine o yekpare hoparlörü perçinlerini kesip olduğu gibi yekpare sökerseniz tertemiz bir yüzey elde edip o yüzeye herhangi bir mdfcide elinizde bulunan 16cm hoparlörü gösterip 10-15tlye kasnak istediğinizi söylerseniz kasnak yapar tesisatçınızda abartısız 2dkda takar.

bu şekilde hoparlör daha sağlam ve rezonans yapmayan zeminde olduğu için çok daha iyi midbas üretir ve daha temiz çalar.

onun yanısıra dilediğiniz herhangi bir hoparlörü takabilirsiniz ama hepsinden sonuç alamazsınız, istenilen zaten düşük rms güç üreten fabrika teybi ile güzel verim alabilmek onun içinde zaten az rms talep eden hoparlör bulmaktır tabi verimlikikte önemli (db).

size tavsiyem öne ve arkaya bunlardan takın ve önünüze bakın 25rms ile gayet güzel sonuç verecektir:

http://www.otomuzikmarketim.com/Pioneer-ts-f1634r-16-cm-2-Yollu-Arac-Hoparloru,PR-1169.html

Peki onlerdeki basreflex kutusunun kapiya acilan kismini acip boruyu kapatsak yani bass reflex kutusu yerine kapinin hacmini kullanmis olsak ayni hoparlorle ses farkeder mi? Bass reflex kutusunu delip bicmeye deger mi?ucuz olsa direk joylarin plastik kutusunu alcam onlar dogrudan kapi hacmini kullaniyor.

Ayrica dikkat ettim on ve arka hoparlor 13 cm orjinal olmasina ragmen farkli olarak onler bass reflex kutusunda arkalar ise kapi hacmini kullanarak caliyor sonucta basslarda onler daha sert arkalar ise daha yumusak derin ve uzun caliyor.bu nedenle onlerin bass reflex kutularini hoparlorler kapi hacmini kullanicak sekilde arka kapali kisimlarini kessem mi?

orta direkte hat mevcut 30-40 cm kablo ile arka kapı içine çekmek yeterli oluyor. benim joy aracın arka sağ kapı döşemesini söktüm hoparlör yuvasındaki perçinleri matkapla kırdım. ufak iki kulak çıkıyıor yuvanın içinde ve onları içeri doğru bükünce 16 cm hoparlör oturuyor. fakat ses inanılmaz zayıf çıkıyor. goldmaster ve navitech markalarının 13 cm ve 16 cm ebatlarındaki hoparlörlerini denedim. tümünde ses berbat ötesiydi. bass ve tiz meraklısı da değilim sadece arka tarafta müzik dinlenebilsin diye düşünmüştüm. 3 defa hoparlör değiştirdim acaba hoparlördemi sorun var diye. sesi duymak için kulağı kapıya dayamak gerek . aldığım hoparlörleri mediamarketten tanıtım standı üzerinde test ederek aldım. oradaki teypler sony marka idi ve hoparlörler çok güzel ses verdi. yaptığım deneme bizim medianav teyplerde ise fiyaskoyla sonuçlandı. sinirlendim en son aldığım hoparlörü de gidip iade ettim allahtan sorgusuz iade alıyor mediamarket. lütfen kimse ben yaptım oldu demesin çünkü emeğe ve paraya değecek kadar bir katkısı olmuyor asla. amfi takmak istemediğim için arka kapılara hoparlör sevdasından vazgeçtim.

Aynen benimde bir hevesle aldigim 16 cm sonyler one takip denemistim orjinal 13 cm ler daha iyi ses veriyordu bisa gitti sonyler.hatta jbl mid 13 cm ve 2 farkli hoparlor de denedim hicbiri orjinali gibi ses vermemisti
.

Geri