1.2 motor ekonomik olarak tasarlanmış bir motordur.Ne bekliyorsunuz bu motordan anlamıyorum sizleri.Uçarak giden bir motor değil evet ama gayet ekenomik olabiliyor.Vergiyi daha az ödüyorsunuz bakımı daha uygun.Yokuşta gitmiyor diyen arkadaşlara sesleniyorum 3ile değilde 2 ile çıkıyorsun yokuşları 10 sn zaman kaybı en fazla Kamyonu sollarken 5 ile deilde 4 ile solluyorsun Kamyonu mu geçemedin ? Bu bir ekonomik araçtır bunu kabul edin artık.Gaza dokundun mu 1.6 gibi yakar evet.Ekonomik olmasını istiyorsanız aracı devrinde kullanıp devrinde vites atmak gerekiyor bu her araç için geçerlidir. 1.2 motoru karalamayı bırakın bence 1.5 motordan bile daha uzun ömürlü 2006 da üretildi ve halen piyasada neden diye sorgulamıyorsunuz anca karalamaya kalkıyorsunuz.Bu politikadan vazgeçin artık lütfen.
yazdıklarının ekonomiklik anlamında doğru fakat bakımı daha uygun yazmışsın ona katılmıyorum.. bakımı en pahalı motordur. trigeri ve özellikle devirdaim pompası en pahalıdır.. 1.5dci triger seti 100tl , 1.2 16v triger seti 200 tl.. devirdaim pompasıda 300-400 tl arasında hatırlatırım.diğer motorların devirdaimi 100-120tl.. nerden biliyorsun dersen kendimde 1.2 kulanıyorum clio 2.. devirdaimi bir araştır çok pahalıdır.