Clio yağ çubuğu yağ eksiltme

maalesef ekran yok.. bende sarı plastık cubuk var sadece üzerinde 6 tane baklava dilimi var max mın arasında...

anlayan kımse yokmudur acaba....?

yarın sanayi siteleri açık olur yada renault servise gidip sorabilirsiniz ...
sizden para almaz herhalde

abi benim babam dizel motor tamircisi idi ona sordum dedi bir yere göstersin arabasını dedi

her bır cızgı kaca dek gelıyor en cokonu merak edıyorum

abi benim babam dizel motor tamircisi idi ona sordum dedi bir yere göstersin arabasını dedi

NE diyecekler ki masraf çıkaracaklar diye cekınıyorum. sunu teste gönderelım araba kalsın bakalım dıyecekler dıye

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aracınızda bir problem yok. bu durum gayet normal
Kullanım kılavuzlarında bie araçların belirli toleranslarda yağ eksiltmesi normal görülür
Canınızı sıkmayın:eyv

inşallah dediğin gibidir Ugur Hocam

aracın yağ eksiltmesi normal

cliolarda yağ çbuğnu bulmakta ölüm ztn ....

Dizel araclarin yag eksiltmesi normal ; ancak turbosunu bi kontrol ettirin bir miktar yaglama yapar ordan ancak acilma fazla mi degil mi diye bi baktirmakta yarar var. Kecelerden veya herhangi bir yerden kacak ihtimaline kar$ın bi lifte cikartip arabaya baktirin bunlar size masraf cikartmayacak kontrollerdir.

Içten yanmalı motorlarda yağın temel görevi motordaki toplam sürtünmeyi azaltmak ve sürtünen parçaları aşınmaya karşı korumaktır. Pistonlar, segmanlar ve motor bloğu arasında sürekli olarak bulunan bir miktar yağ motordaki her bir patlamada az bir miktarda yanar ve yanmış yağlar egzoz gazları ile birlikte motordan uzaklaştırılır. Bundan dolayı içten yanmalı motorların hepsi bir miktar yağ eksiltmektedir.

Değişik çalışma koşulları için her bir patlamada yanma odasına ulaşacak yağın miktarı motor üretimi sırasında tasarlanır. Dolayısıyla bir motorun ideal yağ eksiltme miktarı ancak motor üreticisi firma tarafından açıklanabilir.

Bununla birlikte birçok benzinli ve dizel motor için yağ eksiltme miktarının üst limiti 1 lt/1.000 km olarak kabul edilmektedir.
1.5 DCİ MOTORLARINDA ISE ÜST LİMİT 1000 KM de 0,5 LT dir.

Geri