Oncelikle gecmis olsun. Gecen sene aracimi birkac gunlugune ablama vermistim. Bir aksam araba calismiyor diye beni aradi.
2 dk duraklamis, araca tekrar dondugunde ekranda bir suru isik,
Esc kontrol ettirin,
Fren sistemini kontrol ettirin gibi uyarilar varmis.
Eve yakindi, ciktim gittim.
Arac resmen kilitlenmis. Calismiyor. Karti cikariyoruz yine de degismiyor. Kendi kendine akuyu bitirecek.
İnternetten her hangi bir servisi aradim. Geldiler, bilgisayara baglayip araci calistirdilar. Uyarilari sildiler.
Araci stop etmeden akuyu yenisiyle degistirdiler(aslinda 1 yillik sifir akuydu).
E arac calisti akuyu degistirmeye ne gerek var dedim. Bu arizalarin buyuk bir yuzdesinde aracin beyni zarar gorur. Siz sanslisiniz beyin zarar gormemis. Sorun buyuk ihtimalle akuden(aku degerini gosterdiler), yine de karar sizin dediler. Bilmiyorum belki de para almadan gitmemek icin yaptilar...
Riske atmamak icin akuyu degistirttim. Sonrasinda hic bir problem olmadi.
Daha once Medianav’a mediaskin falan yuklerken medianav kilitlenmisti kapanmiyordu. Medianav’in sigortasini sokucem de 2-3 yanlis sigortayi sokmustum, Abs, esc bir suru uyari gelmisti, yerlerine takinca duzelmisti.
Ek olarak araci calistirmakta acele ettigimde, yani 3-5 saniye beklemeden hemen marsa basiyim gidiyim dedigimde ekranda uyari gordugum de olmustu. Biraz hassas makina, aceleye gelmiyor ki eminim ablam ne 3 saniyesi direkt marsa basip kullanmistir hep o yuzden kilitlenmistir araba. (2013 clio4 icon, manuel)
Asagidaki konuda da benzer sorunlar yasanmis, goz atabilirsiniz;
http://www.renaultfanclub.com/clio-...yarisi-konusunda-clio-4-um-combo-yapti-2.html