clio egzoz ışığı arızası

Dediğim gibi lambda sensörünü değiştirin.Sensörden gelen yanlış bilgi ateşlemeyi bozar.

İlk arıza kontrolünde lambda hata vermedi hocam. Peki yanlış ateşleme yüzünden lambda hata vermiş olamaz mı?

Lpg den kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Tamamen tahmini fakat ateşleme sorunları genelde yakıttan olur.

LPG ayarı yapıldı harici bir sorun mu ayardan? Cidden insanı yoruyor bilmeyen ustalar paragöz insanlar...

Ateşleme sistemi ni bobin buji kablosu ve buji sırasıyla kontrol ettiriniz.

34VR1415

Kontrol etmiyorlar hocam değiştirme yoluna gideceğiz mecburen...

Hocam asıl sıkıntım şu Maraş'ın Afşin ilcesindeyim. Yetkili servis yok yakın bir ilçede Bosch servis var ellerinde parça yokmuş benim için getirecekmis falan filan. Kısaca biktirdi bunlar beni kendi imkanlarım ile çözüm arıyorum...

Bobin buji ve buji kablosu bugün değişti. Şuan arıza yok ama motorda bir vibrasyon var gözlemlediğim bir de egzoz titriyor daha önce dikkat etmedim normal mi bilmiyorum...

Tekrar lpg ayari yaptirmakta fayda var belkide..vibrasyon icin, (tamamen tahmin. Belkide sacma bir savdir) bujilerin degismesi atesleme gucunde bir farklilik yaratiyor olabilir. Ancak yaptiginiz son ayar eski yarilanmis omurlu bujilerinize gore oldugundan bir degisim ve uyumsuzluk yasaniyor olabilir... Dedigim gibi bir ustaya gosterin mutlaka.. bir sey bilerek konusmuyorum sadece tahmin ediyorum. Benim bujilerim bitmeye yakin arac sallamaya baslamisti duzgun atesleyemiyordu

Geri