Clio 5 1.3 tce çözemediğim sorun

frkn34

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Aracım 1.3 tce clio 5. Aracımda bazen sürekli olmamakla beraber şanzıman hararet hatası veriyor ve yüksek devirde vites atıyor.
İlk olarak belirtisi, 2. vitese geçmeyip vuruntu yapıyor ve uyarı veriyor. Ardından şanzıman hararet hatası veriyor. Sorun şu ki, 3-4 saat sonra arabayı çalıştırdığımda bir sorun yok ve vites geçişlerinde de sorun olmuyor.
Bir kaç tamirciye gittim ve elektrik bağlantısında sorun olabileceğini söyledi.
Bu konudan muzdarip olup, beni bilgilendirebilecek arkadaşlar var mı? Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Şanzıman hararet hatasını yoğun trafikte, dur kalk veya yokuş yukarı bu senaryolardan birisinde mi veriyor ? Şanzıman hararet genelde aşırı yük kaynaklı meydana gelir diye biliyorum.

Şanzıman hararet hatasını yoğun trafikte, dur kalk veya yokuş yukarı bu senaryolardan birisinde mi veriyor ? Şanzıman hararet genelde aşırı yük kaynaklı meydana gelir diye biliyorum.
hocam uzun bir yol yapmadım. Ancak araba yokuş yukarı park halindeydi. Hatayı arabayı çalıştırdıktan sonra, araç ısınmadan düz bir yolda alıyorum. Trafiğe daha çıkmadan. Ancak sorun şu ki; 2-3 saat sonra aracı çalıştırdığımda herhangi bir hata olmuyor ve vites geçişlerinde de bir sorun olmuyor.

Yol eğer fazla bir yokuşa sahipse belki de şanzıman yağınız bir bölgeye doğru birikiyordur sensör boşta kalıp bu uyarıya sebep olabilir. Düz yolda parkedip denemenizi öneriyorum.

Yol eğer fazla bir yokuşa sahipse belki de şanzıman yağınız bir bölgeye doğru birikiyordur sensör boşta kalıp bu uyarıya sebep olabilir. Düz yolda parkedip denemenizi öneriyorum.
Düz yolda da aldım. Garip bir sorun.
Yağışlı havalarda daha çok bu sorunla karşılaşıyorum. Çözemedim inanın çok garip bir sorun.

Yağışlı havalarda karşılaşıyor olmanız elektronik bir probleme işarettir. Şanzıman üzerinde soket vb girişler kontrol edilmelidir.

Merhaba arkadaşlar,
Aracım 1.3 tce clio 5. Aracımda bazen sürekli olmamakla beraber şanzıman hararet hatası veriyor ve yüksek devirde vites atıyor.
İlk olarak belirtisi, 2. vitese geçmeyip vuruntu yapıyor ve uyarı veriyor. Ardından şanzıman hararet hatası veriyor. Sorun şu ki, 3-4 saat sonra arabayı çalıştırdığımda bir sorun yok ve vites geçişlerinde de sorun olmuyor.
Bir kaç tamirciye gittim ve elektrik bağlantısında sorun olabileceğini söyledi.
Bu konudan muzdarip olup, beni bilgilendirebilecek arkadaşlar var mı? Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Yazdığınız motora göre Araç 2020 model sanırım araç kaç binde birde şanzıman yağı değişti mi değiştiyse hangi yağ koyuldu hepsi önemli detay

Yazdığınız motora göre Araç 2020 model sanırım araç kaç binde birde şanzıman yağı değişti mi değiştiyse hangi yağ koyuldu hepsi önemli detay
Evet 2020 model, araç 55binde ve şanzıman yağı yeni değiştirildi. Yağ değişmeden önce de bu sıkıntı devam ediyordu.

Hangi yağ koyuldu biliyormusunuz ?

Hangi yağ koyuldu biliyormusunuz ?
Unuttum fakat iyi bir marka olduğunu söylemişti. Motul olabilir ama bu sıkıntı yağı değiştirmeden önce de vardı.

Geri