Clio 5 1.0 SCe İlk Çalıştırmadan Sonra Kalkışta Tekleme Sorunu

agabeg

Kayıtlı Üye
06-Ankara
Merhabalar,

Aracım Clio 5 1.0SCe Joy 65hp manuel 33binde,

Aracımı ilk çalıştırmadan sonra 1.vitese takıp kalkış yaptığımda 2000-2500 devirde teklemeye başlıyor, 2.vitese geçip tekrar devam ettiğimde yine yakın devirlerde tekliyor 3. viteste çok az ama tekleme devam ediyor yaklaşık 200m gittikten sonra hiç bir şey yokmuş gibi normale dönüyor. Her bir üst viteste tekleme azalarak devam ediyor. Eğer daha önce aracı çalıştırmışsam az zaman geçmemişse bir tekleme olmuyor.

Bu sorunu yaşayan yada bir fikri olan arkadaşlarım var mıdır acaba?

Merhaba,
Aracınızı soğuk çalıştırdıktan sonra yaklaşık ne kadar süre ısıtıyorsunuz?
Vites boşta iken belirttiğiniz devir aralığında tekleme oluyor mu?

Selamlar,

Aracı ilk çalıştırdıktan sonra havalar çok soğuk değilse emniyet kemeri takma navigasyon ayarlama şarkı açma gibi işleri yaparım :) min. 1dk beklerim, eksi dereceler varsa daha uzun bir süre beklerim hatta camda don var ise havalandırmayı cama ayarlayıp buzun gevşemesini bekler siler öyle hareket ederim. Ama hatırladığım kadarıyla 10dk kadar beklediğim olmuştu o zaman bir tekleme olmamıştı.

Vites boşta iken ilk kalkış öncesi sanırım hiç denemedim devir arttırmayı ama deneyip tekrar sonuçları yazarım.

Selamlar,

Aracı ilk çalıştırdıktan sonra havalar çok soğuk değilse emniyet kemeri takma navigasyon ayarlama şarkı açma gibi işleri yaparım :) min. 1dk beklerim, eksi dereceler varsa daha uzun bir süre beklerim hatta camda don var ise havalandırmayı cama ayarlayıp buzun gevşemesini bekler siler öyle hareket ederim. Ama hatırladığım kadarıyla 10dk kadar beklediğim olmuştu o zaman bir tekleme olmamıştı.

Vites boşta iken ilk kalkış öncesi sanırım hiç denemedim devir arttırmayı ama deneyip tekrar sonuçları yazarım.
Bu sabah hareket etmeden evvel devir arttırmayı denedim bir sorun yoktu, vitese geçmeden önce kısa bir süre devir verdiğim içindir ki sanırım harekete geçince de bir tekleme olmadı ama bir biri ile alakalı mı bilemedim, soğuk havada benzin tam yemeyip tekliyor ve devir verip benzini sürdüğümüz için teklemedi mi acaba ama öyle de olsa boşta çalışırken de gaz vermediğimiz sürece biraz belli etmesi gerekirdi kendini sanki

Aracinizin garantisi devam ediyorsa vakit kaybetmeden servise başvurun bence. Bir de elinizde sorunun videosu olsun, çünkü bizde yapmadı diyecekler. En azından bir hata kodu vs bulabilirlerse faydası olur.

Sorun hava akış sensörü veya oksijen sensorundeyse, bazen araç yüke binmedikce tekleme gorulmeyebilir.

Bu arada benim aracım da sce motor, 72 hp olanlardan. Bende de motor soğukken çok düşük hızda giderken (örneğin kasislerden gecerken) motor stop edecekmiş gibi oluyor. Ben bunu motorun güçsüz olduğuna veriyorum çünkü yarim debriyajla gazi fazla verince bu sorun olmuyor. Sizdeki durum bundan farklı değil mi?

Geri