Clio 4 Yere Sürtme Sorunu

Bende de aynı problem vardı.
Periyodik bakım zamanı yakıt filtresini değiştirirken;usta sağ tekerlek arkası davlumbazı söktü.Tesadüf bu ya; arabanın ön tampon kısmına alttan net bir şekilde bakma fırsatım oldu.
Sağ ve Sol Çamurluğa kadar uzanan taraflardan öndeki plastik malzemenin sabitlenmediğini farkettim.
Plastik malzeme yerinde yuvaları mevcut fakat ön tampona sabit olmadığından haliyle aşağıya sarkıyordu.
Zaten kasis vb.yüksek ve alçak yerlerden iniş çıkışlarda sürtme meydana gelirken üstüne tuz biber oluyordu.
Yuva bulunan yerlere ustaya rica ederek vidalama yaptırttım ve sürtünmeyi neredeyse %70-80 azaldı.
Sürtünmeden şikayetiniz varsa anlattığım yeri bi kontrol edin.
Aynı şeyle karşılaşabilirsiniz...

Bende de aynı problem vardı.
Periyodik bakım zamanı yakıt filtresini değiştirirken;usta sağ tekerlek arkası davlumbazı söktü.Tesadüf bu ya; arabanın ön tampon kısmına alttan net bir şekilde bakma fırsatım oldu.
Sağ ve Sol Çamurluğa kadar uzanan taraflardan öndeki plastik malzemenin sabitlenmediğini farkettim.
Plastik malzeme yerinde yuvaları mevcut fakat ön tampona sabit olmadığından haliyle aşağıya sarkıyordu.
Zaten kasis vb.yüksek ve alçak yerlerden iniş çıkışlarda sürtme meydana gelirken üstüne tuz biber oluyordu.
Yuva bulunan yerlere ustaya rica ederek vidalama yaptırttım ve sürtünmeyi neredeyse %70-80 azaldı.
Sürtünmeden şikayetiniz varsa anlattığım yeri bi kontrol edin.
Aynı şeyle karşılaşabilirsiniz...
bende de aynı sorun kısa süre içerisinde oluştu çözdüm. karda veya çamurda veya başka bir şekilde onlar yere sürterken geri geldiğinde bunlar esniyor ve düzelmşiyor çünkü sabit değiller. bir kere yamulunca öyle kaıyor. ben onları tutan klips koptu zannettim fakat aracın altına baktığımda onları tutan bir şey olmadığını gördüm. çözün küçük bir delik açtım o parçalar ve klips yani piyasadaki adı ile çırt yardımı ile oradaki müsayit bir yere sıkıca en yukarıda olacak pozisyonda bağladım şimdi rahattım. aynı şeyi tamponun altındaki plastik uzun parçayada en kısa zaman da yapmayı düşünüyorum.

bozo1923 kardeşim cevap sana gibi gözükse de genel yazdım. yanlışlıkla o şekilde oldu.

Geri