Clio 4 rs difüzör

İlk hevesle bu tarz taleplerin olması normal,

Renault spor serisinde kullandığı bütün dış ve iç aksesuarları çok pahalı yaparki her kafasına esen dci yi RS yapmasın, üzerine alınma bu arada :)

Clio Mk2 RS in bagaj kapagındaki sport yazısı 3 sene once dogru hatırlıyorsam 120 TL civarıydı.

Şimdi konuya gelelim, fiberci veya karlıkçı!!! arkadaşların bu işi hakkıyla yapabilmesi için orj Clio 4 RS tamponuna ihitiyacı var, o küçük serveti ödeyip birisi alırsa zaten sizin fiberleri döktükçe üzerine onun da masrafını eklemesi lazım.

peki tabiki aynısı olmayacaktır ama dediğim gibi en azından benzerini kaba olarak atıyorum strafordan kabaca oyup sonra detaylasak olmayacak birşeymi çokmu zor yani slikon kalıba sokacak şekilde ben elimden geldiğince detaylandırırım ama hani olmayacak birşeymi
ilk heves olarak üstüme alınmadım çünkü hep hayalimdi ayrıca arabayı sipariş verdiğimden beri arka tampon boş geliyordu gözüme onnun için birşeyler yapmak lazımdı
tekrar soruyorum ben bunun aynısını çıkarsam kalıp için yardımcı olabilecek bu işlerden anlayan varmı sitemizde veya fikir verecek olan??

peki tabiki aynısı olmayacaktır ama dediğim gibi en azından benzerini kaba olarak atıyorum strafordan kabaca oyup sonra detaylasak olmayacak birşeymi çokmu zor yani slikon kalıba sokacak şekilde ben elimden geldiğince detaylandırırım ama hani olmayacak birşeymi
ilk heves olarak üstüme alınmadım çünkü hep hayalimdi ayrıca arabayı sipariş verdiğimden beri arka tampon boş geliyordu gözüme onnun için birşeyler yapmak lazımdı
tekrar soruyorum ben bunun aynısını çıkarsam kalıp için yardımcı olabilecek bu işlerden anlayan varmı sitemizde veya fikir verecek olan??

Öncelikler ben bir kalıp firmasında çalışıyorum.
kalıp maliyeti parçanın şekline göre çeok değişebilir.
öncelikle parça plastiktenmi olucak yoksa fiberdenmi olucak ona karar verilmeli.
sonra orjinal parçadan ölçüler alınıp yeniden tasarlanmalı..
tasarımdan sonra CAT/CAM işçiliği var yani CNC işçiliğ..
bu işlemlerde epey tuzlu işlemler..
benimki sadece ön bilgi fikir oluşturmak amaçlı.

Onun yerine aynı renk folyo kaplasanızya? Ben öyle yapacağım hatta bekletin yaptırınca bakın beğenirseniz yaptırırsınız. rs tamponu ile bizimkiler arasında dağlar kadar fark var. Bırakın bunu buna yakın bir görüntü bile elde edemezsiniz aslının kalıbı olmadıkça.

folyo kaplamayı düşünmüyorum çünki paylaştığım resimde kabartılar var
ayrıca orjinal parçayı getirmek imkansız bunu herkez biliyor alper sizin firma tam prof anladığım kadarıyla cnc kalıp çıkarıyorsunuz bence çok zor şartlara maruz kalcak parça değil yani tampon altında kalacak bi parça maliyet adına fiber olmalı ben bu difizörün aşagı yukarı benzerini yapacam bu yaptığıma ucuz yollu kalıp çıkartamazmıyız bizim otopark müsait döküm işlemini de yapabilecek ortamım var fakat zamanım az

Yapılmaz diye birşey yok arkadaşlar.

Kalıp ve ölçü alma sizin araçtan olacak ki plastik siyah bölüm çıktığında yerleri ve girişleri uysun diye.

Tanıdığım bir fiberci fotoğraftan bakarak tampon yapıyor.

Bugun her araçta Focus RS tamponu görebiliyorum. Focus RS tamponunu leon'da bile gördüm kalıbı leondan alıyor ortayı Rs yapıyor yani..

Olmayacak birşey değil ama işçilik biraz daha pahalı olacaktır bu ilk tasarım olacağından.

RS lerin tamponu farklıdır belki, gri parça bile gelse belki uymaz böylede bir ihtimal var.

Aslinda o piano black kisma monte etmek istiyorum üzerine adep ederek zaten rs tamponlarinda da dişariya doğru çikinti var tek sorun deneyerek bi parça elde edip yorumlariniza sunmak olacak
bu işten anlayanlara bi sorum olacak tampon üzerine tutup şekil verip ham parça elde etmem için ne tür bi malzeme kullanmam lazim yani hangi malzemeden oyarak yapabilirim benim aklima strafor geliyor varmi önerisi olan

Öncelikle straforla kalıp alman imkansız daha doğrusu kalıp olarak kullanmazsın polyesteri ve bir sürü kimyasalı yiyecek malzeme eriyip gider elinde biz ince suntayla bile zor alıyoruz bazı parçalara...O parçadan kalıp alacak vatandaş gitti parçayı aldı atıyorum 500 lira harcadı kalıp almak demek o parça gibi 3 tane daha malıyetı demek sonuç olarak bu parçayı alıp takman için nerdeyse 4 katı daha fazla para ödemek demektir bence acele etme bekle piyasaya düşsün sana çok çok pahallıya patlar ben kendi adıma konuşuyum benden istenen farklı bir model örneğin bugun audi a6 geldi adam tampon istiyo ortaya çıkan rakam dudak uçuklatıyo neden çünkü ben o kalıbın parasını isteyenden çıkartmak zorundayım düşünki audi RS tamponunu kaç tane a 6 kullanıcısı takar? o kalıp benım elımde kalır gider...Herneyse parçayı temin ederseniz aynısını çıkartırım bu şekilde yardımcı olurum iletişim numaram bu 0533 085 30 55
https://www.facebook.com/AdigeEmre?ref=tn_tnmn

Arkadaşlar biraz araştırdım sadece o gri kısım kendi başında bizim tampondaki siyah kısıma uymuyor. Tamponlar tamamen farklı. Yani hocam sadece o kısmın değil bütün tamponu yenilemek gerekiyormuş.

inad ettim azm ettim difizörün üstüne monte edilip aracın orjinalliğini hiç bozmadan aynısı olmasa bile en azından benzerini yapıp size sunacağım ve çok araştırdım parçanın benzerini yapıp silikon kalıp yapacagım
imkansız ve zor diye bişey yoktur arkadaşlar
sadece buı işlerden pek anlamadığım için süreyü uzatacak önce küçük parşalardaN yapıp sonra asıl parçayı yapacagım

Geri