Arkadaslar konuyu takip edenler bilir ama diger kisiler icinde gecmis yazilari aramamasi icin tekrardan hatirlatiyim aracim 2010 laguna 3 2.0dci 150hp euro5.
Aracin dpf ve egr si hic bir sorunum olmamasina ragmen sadece arac 130bin km ye geldi 2 gun sonra basimi agritir diye yazilimla iptal edilmis dpf sokulerek ici bosaltilmis (mekanik iptal) tekrardan yerine kaynatilmis ve araca stage 1 yazilim yapilarak 175hp e yukseltilmisdi.
Konuyla ilgili baca gibi duman atar, dpf iptal edildiyse muayeneden hicbir sekilde gecmez v.s denilmis aracin hic duman atmadigini ve muayeneden sorunsuz gececegini savunmustum.
Bugun aracimi muayeneye soktum ve konuyla ilgili en ufak bir sikinti yasamadan muayeneden gectim. Duman yogunlugu limiti 3.00 iken benim aractan sadece 0.02 degerinde duman cikmistir ilgili belgeleri yukluyorum.
Anlasilacagi uzere dpf hicbir ise yaramayan sadece sorun yaratan bir parca oldugu birkez daha ortaya cikmistir.
Yakıt dediğin yakılır
testinizi yapan arkadaşı tebrik ediyorum epey başarılı bir arkadaşımızmış, işte tamda bu sebebten millet yırtıyor çünkü elemanlarımız eğitimsiz, insanlarımız yöneticilerimiz çevreymiş emisyonmuş umursamıyor.
ama terside yavaş yavaş çıkmaya başladı aynı İngiltere Almanya gibi hakkıyla düzgünce test eden merkezlerimiz ve bu gibi örneklerde kalan red yiyen insanlarımızda mevcut.
1) adam aracınızı 2010 öncesi klasmanında test etmiş öncellikle arkadaşı bu sebebten dolayı tebrik ediyoruz.
bakınız sayfa 33, 2010 sonrası 1.5 olacak ayrıca bu CO değil absorpsiyon değeri
https://www.google.com.tr/url?sa=t&...lge3048.pptx&usg=AOvVaw0e2PapEDu-clXRXy_LUEAv
2) arkadaş nasıl becermiş ise 2010 model 2000cc, yazılımlı dpfsi sökük aracı 0.01-0.02 değer çıkarmış
referans olarak şu değeri vereyim sıfır bugün bayiiden sıfır çıkaracağınız 1.5 dci 90hp ultra emisyon hassaslı clio 4 (avrupada adı bile clio 1.5dci 90hp 92gr ) 0.09 değer sunuyor
yani sizin araç 2017 model 1460cc 90hp euro6 hazırlıklı euro5 motordan %450-900 daha çevreci
adamlar emisyon testinde daha testi nasıl yapacaklarını bilmez, egsozun ucundan ölçer,devirini bilmez, aleti nasıl tutcağını bilmez,alet kalibre edilmez ise bugün fargo kamyonda toyota priusdan çevreci çıkar.