açıkcası ben şahsi bir araç alıyor olsaydım edc almazdım, sorunları bir yana eğer azda olsa performans düşkünüyseniz edc ciddi anlamda performansı törpülüyor, tek edc olupta seri olan gördüğüm kadarıyla fluence'ki onunda neden öyle olduğunu anlayamadım gitti
gerisi yani clio 4 olsun,captur olsun megane 4 olsun kağıt üzerinde bile manuel'e kıyasla 0-100de vs 1sn gibi çok ciddi bir süre daha yavaş buda yetmiyormuş gibi otobanda fark dahada açılıyor 160lara kadar o fark 6snlere kadar çıkabiliyor (youtube'da videoları inceleyin ivmelenme manuel le kıyasla edc görürsünüz)
şahsen eskiden ilk clio4üm manueldi 150-160a zıpkın gibi çıkıyordu 160dan sonra hatrı sayılır yavaşlayıp düzde 186-188 yokuş aşağı 194-196 diyordu şimdi edc daha henüz 140larda kesiyor, 160dan sonrası resmen yok 170 yapana kadar araç patlayacak resmen, yokuş aşağı 182, ancak up uzun yokuş olacakta 190lara çıkcakki oda sayılmaz be..
aynısı megane 4 içinde geçerli ve ben yeni doğana sahip olduğum,edc problemleri şirket aracı olduğu için umursamadığım halde, konfor düşkünü oldığum halde sonraki aracımı özellikle manual rica ettim (megane 4)
Buraya kadar okuduklarıma sadece gülüp geçiyordum, malum defalarca yazdık bunların yanlış olduğunu. Ancak, aşağıdaki kısmı okuyunca tepkisiz kalamadım kusura bakmayın. Gördüğün haksızlık karşısında susmak olmuyor malum.
bu arada alabiliyorsanız megane 4 hatchback alın, biri yerli üretim (sedan) diğeri fransız ve aralarında ciddi farklar var yada ikisinide test edip zorlayın direk gece ile gündüz gibi fark var otomotive biraz bile merakınız varsa farkı anlarsınız hissedilir derecede fark var trim sesi,konfor ve özellikle yol tutuşda.
Oyak-Renault Bursa fabrikası Renault'un dünyadaki fabrikalar içinde en kaliteli tesisi ünvanına sahiptir. HB araçlar İspanya fabrikasında üretiliyor, Sedan ise Bursa fabrikasında. Buradan HB daha kalitesizdir filan sonucu çıkmasın sakın. Her ikisini de kulanmış birisi olarak ikisi arasında bir kalite farkı vs. gözlemlemedim. Bu nedenle ülkemizin fabrikasına yapılan haksızlığa da tahammül edemem, kusura bakmayın. Aksine işçimizle, mühendisimizle vs. gurur duymamız gerekir diye düşünüyorum.
Forum yönetimine de naçizane bir tavsiyem var. Burada yorum yazanların birkısmı ne niyetle yorum yazıyor, ne amaçlıyor cidden merak ediyorum. Bu forumun ana amacı gerçek kullanıcıların bir araya gelip sorunlarını tartışmak, bilgi almak, sohbet etmek, kullanıcı olmayanların ise araçlar hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak vb. olduğudur yanılmıyorsam. Ancak izlenimlerim bu serbestliğin bazı kimselerce istismara açık olması. Bunun neticesinde forum gerçek amacından uzaklaşıyor ve ciddiyeti zedeleniyor diye düşünüyorum. Araçlar hakkında bilgi almaya gelenler ve hatta gerçek araç sahipleri bile boş yere şüphe ve endişe duyuyorlar burada yazılan bazı yalan yanlış yorumlardan. Naçizane olarak tavsiyem, burada üye olanların içinden gerçekten marka kullanıcısı olanları bir şekilde teyit ederek avatar kısmına vs. bir işaret vs. konularak belli edilmesi. Böylece kimin gerçekten tecrübeli kullanıcı olduğu anlaşılacak, yaptığı yorumlar daha ciddiye alınacak ve forumun içindeki bilgilerin ciddiyeti ve güvenilirliği daha da artacaktır kanısındayım. Benden naçizane bir öneri sadece.